Майките от Пласа де Майо“ проведоха едно от традиционните си

...
Майките от Пласа де Майо“ проведоха едно от традиционните си
Коментари Харесай

Близки на откраднатите деца по време на военната хунта в Аржентина протестираха срещу новия президент

„ Майките от Пласа де Майо “ организираха едно от обичайните си шествия, дружно с присъединяване на синдикатите и други обществени организации. Това е първият митинг на групата против новоизбрания президент Хавиер Милей. Това се случи откакто той разгласи, че счита фрапантно да понижи финансирането в публичния бранш като закрие министерства и приватизира държавни предприятия.
Това, което би трябвало да решим сега е какво ще вършим. Първото ще протестираме на улиците. Няма да позволим да посегнат на нито едно от нашите права. Както постоянно, битката ще продължи.
Деметрио Ирмен, публицист и помощник на групата „ Майки от Пласа де Майо “

„ Майките от Пласа де Майо “ е организация основана за да се намерят децата, откраднати и нелегално осиновени по време на аржентинската военна тирания . Днес те се притесняват от декаданс в политиката, обвързван с човешките права.
Ние сме в действителност загрижени, че може да се помилват, да се понижат присъдите и даже да се наградят причинителите на такива закононарушения. Опасяваме се, че военните и техните съучастници ще могат да си разрешат да продължат живота си, като че ли не са създали нищо неприятно.
Нанси Алборноз, здравна сестра

Милей не разгласи съкращения във финансирането на полицията и армията. По време на предизборната си акция той сложи под въпрос броя на изчезналите по време на диктатурата хора, който съгласно правозащитните организации е 30 000 души.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР