Майките на малки деца са се справяли много по-трудно с

...
Майките на малки деца са се справяли много по-трудно с
Коментари Харесай

За майките или за бащите е по-трудно да работят от вкъщи с дете?

Майките на дребни деца са се справяли доста по-трудно с работата от къщи по време на блокирането поради ковид, в сравнение с бащите, откри изследване на службата за обществено и културно обмисляне на Нидерландия (SCP). За разлика от други хора, които са работили от къщи, дамите с деца на възраст под 13 години не са имали добър баланс сред професионалния и персоналния живот, написа уеб сайтът NL Times.

Според SCP това може да е обвързвано с обстоятелството, че майките с дребни деца са имали лично работно пространство вкъщи в по-малко от една трета от случаите. Бащите са имали работно пространство у дома допълнително от половината от случаите. Децата също са по-склонни да прекъсват майките си с въпроси, в сравнение с бащите, се споделя още в изследването.
 Кои черти наследяваме от майката и кои от бащата? Кои черти наследяваме от майката и кои от бащата?
Имате ли заострения нос на майка си? Може би сте наследили навика на татко си да кихате и очите ви да се насълзяват всякога, когато по...

Правителството на Нидерландия обмисля да продължи да предизвиква работата от къщи. От там са на мнение, че това ще бъде от изгода за чиновниците, ще понижи въздействието върху околната среда поради пътуванията до работното място и назад и евентуално ще притегли хората с отговорности като тези на майките с дребни деца да работят повече часове.

След публикуването на данните от изследването SCP предизвести, че тази последна вяра може да не оправдае упованията. Службата за обмисляне акцентира, че би трябвало да се реализиран съглашения сред държавното управление, чиновниците, работодателите и други заинтригувани страни за работа от вкъщи, като се концентрира върху самостоятелния метод. Хората, на които им е мъчно да работят от къщи, би трябвало да се употребяват с приоритет за място в офиса, счита SCP.

Работодателите също все по-често избират да работят от къщи, откри Министерството на инфраструктурата и ръководството на водите в лично си изследване. 96 % от интервюираните 1100 компании обявиха, че оферират помощни средства за работа от вкъщи, 86 % към този момент оферират гъвкаво работно време, а 94 % имат благоприятни условия за виртуални вместо физически срещи. Почти половината от работодателите обявиха, че възнамеряват да продължат да влагат в улеснение на работата от вкъщи за своите чиновници.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР