Майките на децата с увреждания от Системата ни убива пак

...
Майките на децата с увреждания от Системата ни убива пак
Коментари Харесай

Протест пред НС на майки на деца с увреждания след отложеното гласуване на Закона за личната помощ -

Майките на децата с увреждания от " Системата ни убива " отново стачкуват пред основния вход на Народното събрание поради неприемането на Закона за персоналната помощ през вчерашния ден. 

През февруари в деня на първото гласоподаване на годишния бюджет на ДОО и НЗОК. Вчера законопроектът на " ИТН ", предлагащ възнаграждение на персоналните асистенти на деца с увреждания и през почивните дни, беше отсрочен като втора точка в програмата на Народното събрание за през днешния ден.

По този повод  че нехаят към проблемите на хората с увреждания и демонстрират безнаказаност. 

Днес съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов беше един от дребното депутати, които се стопираха, с цел да разговорят с тях. Той се извини на майките и съобщи, че ще има промяна по този въпрос. " Законът за персоналната помощ беше заловен в процедурни хватки ", опита се да им изясни Иванов, само че думите му провокираха яд.

Голяма група деутати от " Продължаваме промяната " слязоха от бял рейс заедно и подминаха протестиращите дами. Председателят на обществената комисия Искрен Арабаджиев от Политическа партия направи опит да беседва с тях, само че не съумя да успокои пристрастеностите. 

Малко преди майките да се разотидат, една от тях - Вени - заключи отношението на депутатите като " такова, каквото постоянно е било " към хората с увреждания. Тя изясни, че депутатите, които блокират смяната, са се обединили към две тези - че няма пари и че следва промяна. " За страдание, не могат да раберат, че тази промяна ще продължи три години ", сподели Вени.

Според други майки повода е че по въпроса са ангажинарани специалисти, които в живота си " не са виждали човек с увреждания за повече от два часа ". 

Редовният протестиращ Йоло Денев също беше с майките пред основния вход на Народното събрание. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР