Майките на деца с увреждания се ядосаха след оставката на

...
Майките на деца с увреждания се ядосаха след оставката на
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания си искат министъра обратно

Майките на деца с увреждания се ядосаха след оставката на обществения министър Бисер Петков. След изненадващия процес на събитията в понеделник следобяд, те към този момент провеждат митинг в негова отбрана в Русе.

Защо обаче един тип митинги се сменя от различен тип митинги? „ Не чакахме общественият министър Бисер Петков да си подаде оставката.

Не единствено сме сюрпризирани, а сме шокирани от това, което се случи .

Родители пред Народно събрание с „ Палатков лагер „ Системата ги убива “

Точно стартира да се работи по Закона за персоналната помощ, дори през вчерашния ден Мая Манолова е предложила на министъра нашия закон, той го е подкрепил и е предложил на идващия ден да приказва с майките, с цел да обсъдят значимите точки в закона. Два часа по-късно Бисер Петков подава оставка”, разяснява за „ Здравей, България” по NOVA Гергана Маврова от митинга в Бургас.

„ Тази оставка е безусловно непредвидена. Не единствено непредвидена, тя е шокиращо изненадваща.

За първи път виждаме някой да подава оставка, когато стартира да работи. По-скоро да се желае оставка, тъй като ние не имаме вяра, че тази оставка е подадена непринудено .

Нереално е”, разяснява Грета Аспарухова.

Тя добави: „ Да, ще организираме митинг в негова поддръжка, тъй като този министър стартира да работи. Нас не ни интересува от коя партия е, нас ни интересува, че той работи, същински работи. Започнаха да се случват нещата, имаше някакви действителни резултати и в последна сметка, сега, в който има резултат – щрак и свършва всичко “.

Гергана Маврова съобщи, че и те ще поддържат митинга в поддръжка на Петков в Русе и се закани на правиелството: „ Ако министър Петков не бъде върнат на поста си, и ние ще стартираме митинг в негова поддръжка. Ако не престават да се случва по този метод нещата, ще желаеме оставката на правителството”.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР