Майките на деца с увреждания поставиха искания в писмо до

...
Майките на деца с увреждания поставиха искания в писмо до
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания поставиха искания в писмо до премиера

Майките на деца с увреждания сложиха претенции в писмо до премиера Майките на деца с увреждания желаеха от премиера Бойко Борисов цялостен доклад на средствата, изразходвани от националния бюджет и по европейски стратегии за политиките, свързани с хората с увреждания, от 2012 година до момента. В писмо до министър-председателя и до синдикатите те упорстват за издание на тези данни на уеб страницата на Министерския съвет до 1 юли.
 
Протестиращите майки желаят още оставката на заместник-министъра на труда Зорница Русинова, прекъсване на дотациите за национално представителните организации и следствие на финансовите източници на активността на синдикатите. Протестите не престават с всички разрешени от закона форми, твърдят майките, и приканват са се спре ограбването на обществото посредством хората с увреждания.

 
След като останаха излъгани, че законът за персоналната помощ може да бъде придвижен и утвърден като независим закон, майките на деца с увреждания написаха писмо на премиера и му дадоха 11 дни, с цел да извърши следните претенции - да освободи заместник-министъра на труда Зорница Русинова, която като някогашен министър е позволила разделянето на хората с увреждания посредством въвеждане на диференцирани помощи за децата с увреждания, да потърси отговорност от освободената към този момент Росица Димитрова за това, че не е оценила проблемите в системата и в изискванията на митинги е взела участие в конференция, с цел да рапортува напредъка на страната по Конвенцията за правата на хората с увреждания, и да регистрира изхарчените пари за хората с увреждания от момента на одобрение на Конвенцията до през днешния ден - това са последните 6 години.

 
Обсъждат се и нови форми на митинги, с изключение на палатковите лагери, изясни пред Дарик Ива, една от майките: " Не желаеме да излиза, че представяме партийно някого или по някакъв метод да се месим политически, просто желаеме работещ закон. Нас не ни интересува кой внася закона и кой застава зад нас. Важното е да се прави работа ".
 
Майките упорстват за анулация на национално представителните организации на пациентите и на хората с увреждания и преустановяване на субсидирането им, заради потвърдена неефективност, директно обвързвана с неефективността на общественото министерство. Родителите оферират и включването на специалисти от страни с добре развита обществена политика в осъществяването на промените в областта на уврежданията у нас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР