Майките на деца с нужда от специфична грижа, пациенти и

...
Майките на деца с нужда от специфична грижа, пациенти и
Коментари Харесай

Майки на деца със специални нужди на протест в защита на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб

Майките на деца с потребност от характерна грижа, пациенти и сътрудници на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб се другар през днешния ден внегова поддръжка. Той е арестуван наложително и към този момент четири месеца се намира в Центъра за настаняване на бежанци в Любимец.

Протестиращите се събират през днешния ден пред постройката на Административния съд в Сливен от 12. 30 часа, където ще изразят гражданската и майчинската си позиция под мотото “Върнете Юсеф! Той желае да работи и живее в България, а не да се укрива! “.

В днешния ден е и делото на Юсеф във Върховнияадминистративен съд в София, обвързвано с настояването да бъде освободен от бежанския център.

" Изминаха 4 месеца откогато нашият кинезитерапевт е затворен в лагера за бежанци в Любимец. Децата ни не престават да са без терапия. Нека застанем дружно и го подкрепим да продължи да практикува своята специалност ", приканват майките на деца с потребност от характерна грижа.

Юсеф от 23 години живее и работи в страната. На 10 февруари тази година е бил арестуван от службите по миграция и отведен принудително от работното си място. Със заповед на ръководителя на ДАНС на Юсеф Алтабиб е наложена насилствена административна мярка " експулсиране “.
Като повода се показват догатки, че той е контактувал със забъркан с терористични организации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР