Майки въртят черна борса с детски стоки. Измамничките се представят

...
Майки въртят черна борса с детски стоки. Измамничките се представят
Коментари Харесай

Голяма шашма набира скорост в мрежата! В основата на наглата схема стоят...майки

Майки въртят черна борса с детски артикули. Измамничките се показват за небогати родители и търсят помощ в обществените мрежи, написа в. „ Телеграф ”. Така за нула време събират играчки, памперси, приспособени млека, проходилки, че даже и колички. След това обаче те снимат дарените движимости и ги продават в уеб сайтове. За това сигнализираха консуматори на една от най-популярните фейсбук групи – „ Майките на София ”. Потребителка предизвестява членовете на групата за жена, която пуска сърцераздирателни постове във всички страници, свързани с родителството. Тя съумяла даже да убеди донорите да покриват и курирерските колета. След като получавала стоката обаче, майката незабавно блокирала профилите на благодетелите си и пускала всичко за обмен. „ Беше събрала повече от 6 бебешки колички, всяка за по 400-500 лв.. В същото време си живее като кралица в къща с двор и басейн и върви по ресторанти”, гласи един от възмутените мнения.



Това обаче надалеч не е единственият случай. В съвсем всички групи за детски артикули има членове, които просят помощ и страдание, а по-късно се възползват от добротата на хората. В някои случаи борсаджийките даже слагат условия. „ Аз си писах с една жена, която се показа за обществено слаба и самотна майка. Исках да й изпратя неща, които са останали или са ни умалели. Тя обаче отхвърли и изиска бебешка козметика. Когато й споделих, че няма по какъв начин да й изпратя, тъй като и аз се грижа за две деца, незабавно ме изтри от Фейсбук”, споделя друга жертва на схемите.

В множеството групи измамниците бързо се разобличават от майки, които откриват дарените неща в разгласи за продажба. Далавераджийките обаче незабавно сменят профилните фотоси и имената си, като даже съчиняват нови истории за беднотия и недостиг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР