Майки от Дупница излизат на протест срещу закриването на родилно

...
Майки от Дупница излизат на протест срещу закриването на родилно
Коментари Харесай

Майки излизат на протест срещу закриването на родилното отделение в Дупница

Майки от Дупница излизат на митинг против закриването на родилно поделение на общинската болница в града. От управлението на болничното заведение показват, че повода е понижената родилна активност.

Дупница

През миналата година в отделението в Дупница са родени 165 деца при норматив за битие на общинска болница 200 раждания на година. Намалелият брой раждания затруднява заплащането на личния състав. Според лекарите в отделението обаче, казусът е в неналичието на дипломиран личен състав като операционни акушерки.
доктор Красимир Кръстев: Нашата работа е такава, че във всеки един миг, всяка една операция може по ред аргументи да се усложни и да се наложи, дали ще е раждане, дали ще е амбулаторна операция - да приключи в операционната. И, в случай че ние не разполагаме с 24-часово покритие на личен състав за операционна, няма по какъв начин да влезем в операционна, заради тази причина. Друг е въпросът, че до тази обстановка се стигна, откакто повече от две години по този начин и не се назначи операционна акушерка.
Според управлението на болничното заведение, личният състав на родилното поделение няма да бъде скъсен, а лекарите и акушерките ще бъдат пренасочени към другите отделения. Идеята за затваряне на отделението провокира остро неодобрение измежду майките в Дупница.
Ангелинка Методиева: Да не се затваря това родилно поделение, тъй като няма къде да се върви, никой няма да избра другите лечебни заведения. Тук докторите си обръщат повече внимание, по-големи експерти са. Десислава Йончева: Ние не желаеме да оставаме без нея, без общинска болница. Не би трябвало да ни карат да вървим в частни клиники и така нататък Общинската болница си е общинска болница, екипът е постоянен, неповторим и по този начин. Ако имам в миналото трето - отново бих пристигнала тука.
Председателят на Общинския съвет в Дупница Емил Гущеров привиква през днешния ден среща с общинските съветници по противоречивия проблем със ориста на родилното поделение.

Междувременно, в обществените мрежи жители провеждат митинг против закриването на болничното звено довечера пред постройката на общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР