Майки на войници, загинали в мирно време, се срещнаха с

...
Майки на войници, загинали в мирно време, се срещнаха с
Коментари Харесай

Министърът на отбраната прие майки на войници, загинали в мирно време

Майки на бойци, починали в спокойно време, се срещнаха с министъра на защитата Красимир Каракачанов по негова покана, оповестиха от военното ведомство.
 
На срещата майките, обединени в Комитета на родителите и околните на починалите в казармата, са сложили проблеми, с които се сблъскват, както и оферти за законодателни промени в здравни и обществени нормативни документи.
 
Промените са свързани с облекчение на ситуацията на родители, които са изгубили синовете си по време на военната работа или на присъединяване им в задачи и интервенции зад граница.
 
Министърът на защитата Красимир Каракачанов е уверил майките, че този път министерството ще поеме самодейността и негови специалисти ще оформят нормативно предложенията, които се отнасят до други министерства и до Народното събрание.

 
Срокът за това е краят на ноември , а съответен ангажимент е поел шефът на дирекцията " Социална политика " Иво Антонов. След това измененията ще бъдат придвижени през Министерския съвет и Народното събрание с финансова аргументация и обосновка. Министър Каракачанов е бил безапелационен, че ще има прям разговор с комитета за опциите да се реализира прогрес по техните претенции.
 
" За първи път пред нас се поемат задължения по този метод ", е декларирала на срещата Юлия Симова, ръководител на Комитета на родителите и околните на починалите в казармата, представена в прессъобщението.

 
Присъстващите подчертали, че единствената институция, на която разчитат, е Министерството на защитата, без значение, че част от проблемите, които слагат, се отнасят до Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и обществената политика.
 
На срещата са участвали представители на дирекции и структури в МО, към които се отнасят проблемите, изложени от околните. Сред тях са били началникът на кабинета на министъра Илия Налбантов, специалисти от дирекциите " Социална политика " и " Правно-нормативна активност в защитата ", от Военномедицинската академия и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР