Майки на деца с увреждания се застъпиха за социалния министър,

...
Майки на деца с увреждания се застъпиха за социалния министър,
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания: Ако не върнат Петков, ще искаме оставката на целия кабинет

Майки на деца с увреждания се застъпиха за обществения министър, който през вчерашния ден подаде оставка таман поради напрежението към техните митинги.

" Ние бяхме мощно сюрпризирани от оставката, тъй като през вчерашния ден до към обяд съвсем всичко беше наред. Имахме уверенията, че закон ще бъде импортиран и бяхме подготвени да вдигнем палатковия лагер. Ние не сме желали оставката на обществения министър, оставаме тук до Закон за персоналната помощ ". Това разяснява в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Олга - една от майките на хора с увреждания, които стачкуват с палатков лагер при служебния вход на Народното събрание. Олга е майка на 21-годишно момиче с увреждане.

" Това беше първият обществен министър - това към този момент е седми митинг - с който организирахме някакви диалози - беше благоразположен и мога да кажа, че беше от елементи на наша страна и беше благоразположен текстовете да влязат в Народното събрание. Не знам дали може да се върне общественият министър, само че по принцип заставаме зад него ", изясни още тя. Олга няма пояснение на кого е била " нужна " тази оставка и какво я е провокирало. " Но не сме ние ", безапелационна беше тя и добави - " Протестите не престават ".

Новият закон би трябвало да донесе персонална грижа, грижа съгласно потребностите на лицето, разяснява и Венелина Казанджиева, майка на 27-годишно момче с увреждане. " Мисля, че с новия закон настъпихме доста ползи. Ние поискахме нещо простичко, което за първи път министър разбра - не на калпак, а на всеки съгласно потребностите и опциите на страната. Това е първият министър, който разбра, че ние пари не желаеме, в противен случай, дадохме му хрумвания,с които искахме да облекчим данъкоплатците ", изясни още Казанджиева.

След вчерашната оставка на обществения министър Бисер Петков, майките и техни поддръжници написаха в обществените мрежи: " Оставката на министъра в прав текст значи, че проектозаконът, който ще се внесе в понеделник, ще бъде върнат. Ако не върнат Бисер Петков, единственият досега, който ни сподели че работи с нас, и който съвсем приключи най-важното наше искане за закон за персоналната помощ, започваме организация на ГРАНДИОЗЕН ПРОТЕСТ ЗА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!! “
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР