Майки на деца с увреждания, обединени в инициативата Системата ни

...
Майки на деца с увреждания, обединени в инициативата Системата ни
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов или на парламента

Майки на деца с увреждания, обединени в самодейността " Системата ни убива ", оповестиха митинг против избора на водача на НФСБ Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание и настояха или той да подаде оставка, или Народното събрание.

" Абсурдно е лицето на омразата, олицетворението на циничната политическа надменност и главозамайване да съставлява българския парламент. Недопустимо е ръководството, ориста и имиджа на страната oтново да зависят от нестабилните настроения и ползи на този съдружен сътрудник с оскъдна електорална поддръжка ", се споделя в позиция на майките, публикувана до медиите. Миналата година в разгара на митингите на майките на деца с уврерждания тогавашния вицепремиер Валери Симеонов назова майките " група кресливи дами ", които са спекулирали с " сякаш заболели деца ". Последваха митинги с претенции за оставката му, като министър председателят Бойко Борисов се извини от името на заместника си, само че самият Симеонов съобщи, че не се отхвърля от думите си. Четири седмици след началото на митингите против него Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.

" Настояваме за неговата незабавна оставка или оставката на Народното Събрание, което с този си безразсъден " избор ", показва цялостна липса на морал и обикновено ценене на достолепието на суверена ", се споделя в позиция на майките на деца с увреждания.

Те провеждат серия от митинги, първият от които ще е пред постройката на Народното събрание на 22 ноември от 12 ч. Следващата планувана акция е в понеделник (25 ноември) - авто-шествие, което ще стартира в 18.30ч. от площад " Народното Събрание ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР