Майкен Касперсен Фала (Норвегия) и Ришар Жув (Франция) спечелиха спринтовете

...
Майкен Касперсен Фала (Норвегия) и Ришар Жув (Франция) спечелиха спринтовете
Коментари Харесай

Майкен Касперсен Фала и Ришар Жув спечелиха спринтове от СК по ски бягане в Драмен

Майкен Касперсен Фала (Норвегия) и Ришар Жув (Франция) завоюваха спринтовете типичен жанр надлежно при дамите и мъжете на Световната купа по ски тичане в норвежкия зимен център Драмен.

Фала измина трасето за 2:52.31 минути и записа първи триумф за сезона. 31-годишната норвежка победи за шести път в Драмен и реализира 22-а победа в кариерата си.

"Отлично се усещах да съм тук в Драмен и се любувах във всяка серия от ски бягането. Много надпревари гледах по малкия екран, по тази причина желаех да завърша сезона по шампионски ", сподели победителката.

Фала победи с заключителен спринт олимпийската шампионка от Пекин 2022 Йона Сундлинг от Швеция, която остана втора с пасив от 53 стотни от секундата. Трета се подреди Анамария Лампич от Словения, на 1.97 секунди зад норвежката.

В генералното класиране за Световната купа при дамите води рускинята Наталия Непряева с 973 точки, следвана Джеси Дигинс от Съединени американски щати със 721 и Ебба Андерсон от Швеция с 688.

В подреждането за дребния бистър глобус в спринта отпред е Мая Далквист (Швеция), която през днешния ден остана четвърта, с 576 точки, пред Анамария Лампич с 421 точки и Дигинс с 339 точки.

При мъжете победи Ришар Жув от Франция, който финишира за 2:32.84 минути и записа първа победа в кариерата си.

"Много положителни бяха моите ски, аз бях в отлична форма. В Драмен атмосферата е друга и по тази причина постоянно е особено да спечелиш тук ", сподели французинът след триумфа.

Втори на 1:59 секунди се подреди Цян Ван (Китай), а трети е Люка Шанава (Франция) с пасив от 2:32 секунди. Норвежката звезда Йоханес Клаебо, който не започва през днешния ден, води в генералното класиране за Световната купа по ски тичане с 1 375 точки. Той е водач и в подреждането в дисциплината с 562 точки.

Втори в генералното класиране е руснакът Александър Болшунов с 878, а трети е Иво Нисканен (Финландия) с 585 точки. В подреждането в дисциплината втори е французинът Ришар Жув с 467 точки, а сънародникът му Люка Шанава заема третата позиция с 393 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР