Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца,

...
Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца,
Коментари Харесай

Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете ѝ деца, се изправя пред съда

Майката от Сандански, арестувана за гибелта на двете й деца, се изправя пред съда. Магистратите би трябвало да решат дали тя да остане за непрекъснато зад решетките. Това е настояването на прокуратурата в Сандански. Очаква се съдът да заседава още през днешния ден.
В същото време, психолози ще работят с младата жена, с цел да схванат дали тя е осъзнавала обстановката, или страда от съществено психическо заболяване.
Снощи непринудено десетки поданици на Сандански се събраха в центъра на града, с цел да почетат паметта на двете деца. В града всички разясняват двойното ликвидиране. В обществените мрежи консуматори упрекват 32-годишната Кристина, която е арестувана за гибелта на личните й деца. Но има и такива, които не я винят: „ Лесно е да упрекваме хората, мисля, че каквото и да кажем - когато не сме наясно със обстановката, е ненужно, всеки може да попадне във всяка ситуация”.
В квартала описват, че не са знаели за съществени проблеми в фамилията на Кристина и Георги.
„ Не е имало проблем, не ми се е оплакал некой, щото иска ми се оплачат на мен, в случай че има нещо такова. Ами познавам ги, по какъв начин, бащата дето е, е някогашен мой възпитаник, Да, Георги, познавам го доста добре”, сподели комшия.
Доколко вероятно принуждение в фамилията е довело до крайното решение на Кристина ще би трябвало да покажат експертизите в хода на правосъдния развой. В Сандански хората упорстват институциите да обръщат доста повече внимание на сигналите за домашно принуждение.
„ Сега ще е Сандански, на следващия ден ще е различен град, би трябвало да се ревизират и би трябвало хората, които работят в тия институции в действителност да го вършат със сърце и душа и да одобряват малко по-лично работата си, с цел да може да има в действителност съответна обстановка и решение на казуса. тъй като в последна сметка обстановката е разследване на дълго трупани очевидно проблеми, които са били неглижирани”.
„ Това ни е най-големият проблем - тъй като нехаем против всичко. Чуваме и от преразкази, и персонално чуваме, само че постоянно нехаем против това нещо. В това съм уверена. Може би принудени от условия някакви, от всичко. А и виждате тука градът е дребен, всеки знае всичко за всеки в множеството случаи, съобразяваме се от ред неща”.
А тази заран в Сандански се състоя погребението на децата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР