Майката не се е признала за виновна и отказва да

...
Майката не се е признала за виновна и отказва да
Коментари Харесай

Прокуратурата: Тежка черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на малтретираното в Пловдив бебе

Майката не се е признала за отговорна и отхвърля да даде пояснения

Постъпи експертна информация, която демонстрира каква е повода за гибелта на детето, умряло след изпадане в положение на кома - тежка черепно-мозъчна контузия с оток и вклиняване на мозъка. Това дава мотив да се изпрати делото на Окръжна прокуратура - Пловдив. Престъплението е за породена гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно породена тежка телесна щета. Води се досъдебно произвеждане за нанесена тежка телесна щета на малолетно лице. Майката е арестувана за непрекъснато. Това оповестиха от прокуратурата в Пловдив.

Детето беше настанено в лечебно заведение на 23 септември с тежки пострадвания. За случая бе упрекната осиновителката на детето.

Според прокуратурата неочаквани инспекции на отдел " Закрила на детето " откриват, че за детето са се грижили доста добре. Личният му доктор е удостоверил, че не е установявал травматични увреждания по него. Няма данни майката да е живяла с някой в жилището. Ще проверим всяка една информация по това дело. Към момента нямаме доказателства, че някой не си е приключил работата.

Към момента няма умозаключение на съдебно-медицинска експертиза. Тя ще бъде въз основата на осъществена аутопсия. Майката не се е признала за отговорна и отхвърля да даде пояснения. Няма данни да се е интересувала от положението на детето. По делото са разпитани множенство очевидци. Съдебно-психиатричната експертиза споделя, че майката е вменяема и може да носи наказателна отговорност. Наказанието ѝ може да е до 12 години отнемане от независимост, споделиха още от прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР