Майката на убитото в Момчилград момиче беше отведена от ареста

...
Майката на убитото в Момчилград момиче беше отведена от ареста
Коментари Харесай

Следствен експеримент заради мистериозната смърт на малката Дамла

Майката на убитото в Момчилград момиче беше отведена от ареста и след това върната назад. Садет Муса се е прибрала вкъщи късно нощес под защита, с цел да взе участие в следствен опит, заяви Нова. Вчера основният прокурор Сотир Цацаров изясни, че майката на убитата 7-годишна Дамла е била арестувана за 72 часа по обвиняване, че е оставила детето единствено, без контрол по член 182 от Наказателен кодекс.
Тя беше единственият арестуван след убийството. Вчера взе участие в следствен опит за гибелта на детето. За разпит бе викана и близка на дамата. Със следствен опит проверяващите се пробваха да схванат кой е умъртвил 7-годишното дете в Момчилград. Вчера вечерта те заведоха на мястото на престъплението майката на момиченцето.

Разследващите бяха безапелационни, че килърът, който е задушил дребното момиче, притискайки с ръка устата и нослето му и по-късно е залепил тиксо на лицето на Дамла, не е инцидентен умопобъркан. Днес би трябвало да излязат и ДНК експертизите.

Малката Дамла беше открита задушена в дома си. Според проверяващите килърът е притискал с ръка устата и нослето на детето, до момента в който то не е по отношение на да диша. Подобен метод на ликвидиране е присъщ извънредно за дами. Тялото на детето, с уста, залепена с тиксо, е намерено от майката, когато се върнала от нощна промяна в неделя сутринта.

По принцип, щом майката отсъствала, момичето било гледано от баба му, на която обаче се наложило да замине при болната си сестра в Турция няколко дни преди съдбовната нощ. Бащата на детето работи в Белгия, а братът, в Истанбул. Всички те сега са в Момчилград.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР