Майката на трите деца, държани в изолация, която е обвинена

...
Майката на трите деца, държани в изолация, която е обвинена
Коментари Харесай

Остава в ареста майката от „Люлин“, държала децата си под ключ

Майката на трите деца, държани в изолираност, която е упрекната за убийството на татко си в " Люлин ", остава в ареста. Това реши Софийски градски съд, след настояването на Мария Велева за подмяна на мярката „ задържане под стража ” с по-лека.

Обвинения са повдигнати и на брачна половинка на Мария Свилен Велев, който е направил цялостни признания, че самичък е умъртвил Стефан Янев и жена му даже не е знаела за закононарушението.

На 21 февруари 86-годишният Стефан Янев беше открит погубен в апартамент в столичния квартал „ Люлин ”. Седмица преди този момент мъжът разкри в ефирен репортаж, че трите му внучки са държани заключени в една стая в продължение на години от личните си родители. Тялото на Янев беше намерено на общ балкон наоколо до жилището, в който живее щерка му Мария Велева, дружно със брачна половинка си Свилен Велев и девойките им - на 13, 14 и 19 години. При следствието стана ясно, че трите тийнейджърки в никакъв случай не са ходили на учебно заведение, а Мария редовно е пребивала татко си.

На 22 февруари полицията задържа Велева и нейния брачен партньор. На първа и втора инстанция съдът реши Велева и нейният брачен партньор да останат в ареста. Днес в Софийски градски съд се преглежда настояването за подмяна на мярката с по-лека.

Прокурор Светлана Шопова изясни пред публицисти, че двете малолетни деца към момента са в спешен център: " Непълнолетните деца са настанени в спешен център " Вяра, Надежда, Любов ", който се намира в ж.к. " Надежда 2 ". Към сегашния миг нямам информация къде се намира пълнолетното лице. То също беше настанено в спешен център преди към два месеца, най-вероятно още е там, само че нямам настояща информация. Предполагам, че с тях работят педагози, психолози. Надявам се, че положението им се усъвършенства, защото в началото не беше доста положително най-много психическото, не толкоз физическото. Със забавено развиване са, не могат да приказват, да поддържат връзка. Не са посещавали учебно заведение и всички последствия от тази изолираност са налице ".

От Агенцията за обществено подкрепяне оповестиха за Дарик, че най-голямата щерка е настанена в преходно жилище. В момента се работи за настаняването на трите деца на едно място.

Мария Велева сподели пред съда, че не е умъртвила татко си и не е нарушител. Тя добави, че желае да види дъщерите си и да стартира работа като учител по музика на деца. Според Софийски градски съд няма заплаха Велева да се укрие. Престъплението, за което е упрекната, е с огромна социална заплаха. Съдът счете и че има риск обвинената да извърши друго закононарушение.

Решението Велева да остане в ареста не е дефинитивно и може да бъде обжалвано. Ако това се случи, настояването за подмяна на мярката за неотклонение ще бъде прегледано на втора инстанция на 17 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР