Майката на три деца, която бе обвинена, че е удушила

...
Майката на три деца, която бе обвинена, че е удушила
Коментари Харесай

Майката, която удуши бебето си, пусната на свобода! Социалните не виждат проблем за другите й три деца

Майката на три деца, която бе упрекната, че е удушила новородената си рожба е на независимост. Учителката, която шокира цяла България на 12 октомври е пусната от съда с мярка подписка. Оказва се, че обвинената в зверското ликвидиране на новородената си рожба отглежда безпроблемно и другите си три деца.  Специалистите трябваше да кажат дали се постанова момчетата да бъдат отнети от майката и настанени в безвредна среда. До съдбовно завършилата четвърта бременност на учителката в обществената работа не е имало сигнали против фамилията, заяви " България през днешния ден " .

" Децата не са в риск. Около тях всичко е умерено, сподели нашата инспекция ", съобщи шефът на " Социално подкрепяне " в Горна Оряховица Боряна Кирилова. Докладът на обществените чиновници ще бъде изследван от Районната прокуратура в Горна Оряховица, която управлява следствието против 34-годишната учителка. Оттам прецизират, че по него продължава да се работи. Назначени са експертизи, които би трябвало да отговорят на голям брой въпроси, свързани с изясняването на обстоятелства и условия по случая. Резултатите към момента не са подготвени. От тях зависи дали ще се продължава първичният двумесечен период на следствието, който изтича в средата на декември. Ако това не е належащо, ще бъде направен обвинителен акт и ще бъде импортиран в съда за разглеждане, написа още " България през днешния ден "

Учителката Венелина Петкова е подведена под наказателна отговорност за ликвидиране, осъществено от майка върху рожба във време на раждане или незабавно след него. Предвиденото в закона наказване е до 3 години затвор.

Досъдебното произвеждане е формирано против преподавателката по британски след сигнал от болничното заведение в Горна Оряховица за жена, която е призната с кръвоизлив към 18,00 часа на 12.10.2017 година Въпреки че пациентката е отричала да е бременна и не е поискала да бъде настанена в болничното заведение, след проучване с ехограф са открити останки от плацента. При последвалия обзор е открита и останалата пъпна шнур в тялото на дамата. Заключението на лекарите е, че Петкова е родила същия ден отвън болнично заведение. Според нейните показания това се е случило в парк в града.

При приемането си в болничното заведение учителката декларирала, че бебето се родило мъртво. Бременността е била нежелана и крита от фамилията, защото към този момент имали три момчета. И тъй като била пълничка, никой не заподозрял, че е бременна. Освен това до последно тя ходела на работа.

Същия ден трупът на новороденото е открит в багажника на фамилния автомобил на Петкови. Зловещата находка е открита, до момента в който колата била паркирана пред магазин за хранителни артикули в града. Телцето е било поставено в сак и евентуално Венелина Петкова е имала желание да го изхвърли в резервоар, без никой да разбере. Кръвоизливът и незабавното й приемане в болничното заведение обаче провалил проектите й. При аутопсията е открито, че момченцето е родено живо, живяло е десетина минути и е било удушено.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР