Майката на Осама бин Ладен говори за първи път след

...
Майката на Осама бин Ладен говори за първи път след
Коментари Харесай

Майката на Осама бин Ладен проговори за първи път след смъртта на най-страшния джихадист!

Майката на Осама бин Ладен приказва за първи път след гибелта на сина си, който беше премахнат от американски специфични елементи през май 2011 година Алия Ганем даде просторно изявление за английското издание " Гардиън ", цитира в. " Монитор ".
Тя разказа някогашния водач на " Ал Кайда " като положително дете, което доста обичало майка си. Ганем описа, че Осама е бил доста срамежливо момче, което се е трансформирало в мощна и набожна персона при започване на 20-те си. Умно дете, което по някакъв метод се е отклонило от пътя си след постъпването в Университета " Крал Абдул Азис " в Джеда, където Осама е следвал " Икономика ".
" Хората в университета го трансформираха. Той се трансформира в друга персона ", счита майката и добави, че до момента в който е следвал в университета, Осама се е срещнал с хора, които са му промили мозъка и са го трансформирали.
" Те се сдобиваха с пари за идеята им. Винаги му споделях да стои настрани от тях и той в никакъв случай не показа пред мен какво прави, тъй като доста ме обичаше ", продължи тя.
" Гардиън " написа, че до момента в който е бил в университета, Осама се е срещнал с Абдула Азам, член на " Мюсюлмански братя ", който по-късно избягал от Саудитска Арабия и се трансформирал в нравствен ментор на Осама.
Алия добави, че животът й е станал доста тежък, тъй като първородното й дете постоянно е било надалеч от нея.
За последно фамилията се срещнало с Осама в Афганистан през 1999 година Тогава той е бил посетен от фамилията си два пъти, до момента в който е обитавал в база до Кандахар.
Беше покрай летище, което е било в ръцете на руснаците, сподели майката на някогашния водач на " Ал Кайда ".
Но доведеният брат на Осама, Ахмад, съобщи, че тяхната майка е отричала тъмната страна на сина си.
" Вместо това тя обвиняваше тези към него. Тя единствено знаеше страната на положителното момче, тази страна, която ние всички виждахме. Тя в никакъв случай не разбра джихадистката му страна ", сподели Ахмад пред английското издание.
Той призна, че всички родственици на Осама са се чувствали посрамени от дейностите му и са били наясно, че джихадистът ще дава отговор за дейностите си.
Ахмад показа още, че цялото семейство е трябвало да се върне в Саудитска Арабия, където е било разпитано от управляващите и за прочут интервал не е можело да напуща страната. Сега роднините на Бин Ладен могат да се движат релативно свободно. Семейството е едно от най-богатите семейства в монархията.
Fantastic working with @martinchulov and to get this portrait of the mother of Osama Bin Laden for My son, #Osama interview in Saudi Arabia https://t.co/tprWAMoPhc pic.twitter.com/pGlHHPB236
— David Levene (@levenephoto) August 3, 2018
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР