Майката на младеж от Варна търси подкрепа, за да може

...
Майката на младеж от Варна търси подкрепа, за да може
Коментари Харесай

Младеж от Варна се нуждае от помощ след трансплантация в чужбина

 Майката на юноша от Варна търси поддръжка, с цел да може да се оправи с разноските по лекуването на своя наследник. Ето какво споделя тя в писмо, изпратено до Varna24. bg :

" Йордан Иванов от Варна мина втора бъбречна трансплантация в Гренобъл Франция на 21 януари. Йордан е добре, трансплантацията мина доста леко. От 21 декември започнаха да го приготвят, тъй като трансплантацията е от разнообразни кръвни групи " АВО несъвместима ". Лекарите в Гренобъл доближиха 97 % съгласуемост. Донор стана бащата на Йордан. Преди трансплантацията минаха етичната комисия в Лион и съдът в Гренобъл. Престоят в Гренобъл трябваше да бъде до 15 март, само че заради затрудненията от първата трансплантация в България, той ще би трябвало да остане там до 29 април с цел да посещава лабораторията в болничното заведение един път седмично.

Необходими са средства за квартира, преводач, медикаменти и самолетни билети. За квартира заплащаме по 48 евро дневно, а за преводач по 20 евро на час.Трябва да заплащаме и скъпо струващите лекарства, до момента в който се върне в България и му бъде публикуван протокол за тях. Затова още веднъж имаме потребност от поддръжката на хората с положителни сърца.

Историята на Йордан стартира преди повече от 10 години, когато е включен на хемодиализа. Тогава не се правеха трансплантации от разнообразни кръвни групи и той се записва в листата на чакащите в България, тъй като няма близки с неговата 0+ кръвна група. През декемери 2014 г е трансплантиран в България от трупен донор. След това пет години е постоянен пациент на Александровска болница с голям брой прекарани интервенции без значително усъвършенстване. Напук на всички затруднения, той реакция на отменяне от първата трансплантация няма, което е доста значимо за сполучлива втора. 

Призоваваме всеки който желае и има опция да помогне. Благодарим на всички които са ни помогнали и на тези които ще ни оказват помощ в този сложен миг.

IBAN:BG27STSA93000020977115

Титуляр: Йордан Иванов Иванов
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР