Майката на млада израелска жена, задържана от Хамас, призова за

...
Майката на млада израелска жена, задържана от Хамас, призова за
Коментари Харесай

Майка апелира за освобождаване на френско-израелската дъщеря, държана за заложник от Хамас

Майката на млада израелска жена, арестувана от Хамас, прикани за нейното освобождение във вторник, наричайки залавянето на към 200 заложници от палестинската въоръжена формация „ закононарушение против човечеството “.

Военното крило на Хамас пусна видео в понеделник, показващо замаяната Миа Шем, на 21, с увита ръка с бинтове. Това беше първият симптом на живот на някой от заложниците, откогато основани в Газа въоръжени мъже разрушиха граничните укрепления на 7 октомври, убивайки повече от 1400 души в Израел.

„ До през вчерашния ден не знаех дали е мъртва или жива “, сподели майка й Керен Шем на конференция. „ Всичко, което знаех, е, че може да е отвлечена. Умолявам света да върне бебето ми вкъщи. Тя отиде единствено на празненство, на фестивално празненство, с цел да се забавлява. Сега тя е в Газа. ”

Миа Шем беше хваната на необитаем рейв тъкмо над границата с Газа, който стана мястото на това, което се счита за най-лошото кръвопролитие на цивилни в историята на Израел. Най-малко 260 души бяха убити, до момента в който тежко въоръжени екстремисти в камиони и мотоциклети се движеха през голямото поле на кибуц Реим, където хиляди се бяха събрали за безгрижна нощ на електронна музика.

Цивилни и бойци, млади и остарели, израелци и не-израелци бяха измежду минимум 199 души, взети в плен от Реим и други региони в Южен Израел.

„ Върнете бебето ми живо “: Семейства на израелски заложници се придържат към вяра

„ Това е закононарушение против човечеството и ние всички би трябвало да се съберем и да спрем този гнет и да върнем всички вкъщи “, сподели Керен Шем.

Съединени американски щати във вторник приканиха Хамас неотложно да освободи всички заложници, в това число американски жители.

„ Не би трябвало да има причина те да имат заложници преди всичко. И номер две, ние работим доста, доста интензивно с нашите сътрудници в района, с цел да осигурим освобождението на всички заложници “, сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби в предаването „ Днес “ на NBC. „ Знаем, че има дребен брой американци, само че всички те би трябвало да се върнат вкъщи и да бъдат със фамилиите си и ние работим върху това доста, доста настойчиво. “

Тежкото състояние на заложниците господства медиите в Израел от този момент офанзивата. Залавянето на толкоз доста цивилни заложници е невиждано в историята на Израел, а изявленията с родственици се излъчват през целия ден.

Израелските военни споделиха, че фамилията на Шем е било обявено за нейното похищение предходната седмица, а чиновници отхвърлиха видеото като агитация, предопределена да накара Хамас да наподобява хуманно. Израелски публични лица дадоха обещание да поддържат блокада на Газа, до момента в който заложниците не бъдат освободени.

Миа Шем има двойно поданство с Франция, а във вторник френският президент Еманюел Макрон осъди вземането на заложници.

„ Да са взели заложници, както цивилни, по този начин и военни, от всички националности и потреблението на изнудване в този миг е безусловно непоносимо и недопустимо “, сподели Макрон на конференция в Албания.

Франция, добави той, работи с израелските управляващи и с Хамас посредством трети страни с цел да завоюва освобождението на френски и други заложници.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР