Майката на Корнелия Нинова е по-голям шеф от напористата си

...
Майката на Корнелия Нинова е по-голям шеф от напористата си
Коментари Харесай

Майката на Корнелия - царицата на купона в Мизия

Майката на Корнелия Нинова е по-голям началник от напористата си дъщеря. Маргарита Минкова е измежду ръководителите на един от най-големите пенсионерски клубове в родната й Мизия, който носи забавното име „ Северно зарево “. Хората от третата възраст подвигат ваучър след ваучър, а баба Марги е постоянно първа на хорото и душа на компанията.

Възрастните хора, членуващи в него, са над 30, най-вече дами. Те си организирали разнообразни интензивности всяка седмица. За огромните празници правели специфични тържества и ритуали, а за рождените дни и персоналните мотиви на всеки от членовете банкетите били даже още по-пищни. Разполагали със своя зала в града, която, въпреки и неотоплена, била добре подържана и украсена. Често си канели дисководещи и опъвали софри по масите там.

Снимки в обществените мрежи демонстрират, че даже приближаваща 80, майката на Корнелия Нинова продължава да се забавлява като на млади години и постоянно е в центъра на забавата. Заедно с приятелките ѝ танцуват блусове и хора на всяко събиране. Обичат да се черпят с шоколадови лакомства, вино, а за по-специални мотиви – и уиски.



На масите им наложително за всеки мотив има домашно приготвени деликатеси, както и майсторски тестени изкушения и питки. През по-топлите месеци от годината дамите от „ Северно зарево “ си организирали и разнообразни екскурзии до огромни забележителности в страната. Маргарита наложително се записвала за тях. Освен че е активистка на пенсионерския клуб, тя е член и на ръководената от дъщеря ѝ партия и постоянно участва и на всички партийни събрания на локалната конструкция на Българска социалистическа партия. На посетители на щерка си в София тя ходела единствено за манифестацията на „ алените “ по случай 1 май, а другояче разчитала Нинова да я навестява в родния край.



За майката на Корнелия Нинова се знае, че е била лаборантка по специалност и от дълго време е вдовица. Бащата на шефката на „ Позитано “ 20 – Петър, се споминал преди много години. Самата Нинова е признавала, че с майка ѝ са с сложни характери. Пенсионерката към момента живее в къщата си в Мизия, в която е отгледала своята щерка. Прибирайки се в родния край обаче, Корнелия постоянно оставала в дома на своята свекърва дружно със брачна половинка си Митко.



Родният дом на алената лидерка се нуждае от ремонт от дълго време. Мазилката бе избледняла от дъждовете и съдбовните наводнения в покрайнината. Улуците са загнили и ръждясали, а телената ограда, която обкръжава постройката, е полупаднала. Комшии на майката на Корнелия не са сигурни дали вуйна Маргарита сама отказвала да прави ремонт, или чакала щерка ѝ да поеме самодейността. За сметка на това къщата на свекърва ѝ, която се намира единствено на няколко метра, пък била прясно ремонтирана, написа " Ретро ".



 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР