Майката на Иван Добревски, когото баща му Никола заля с

...
Майката на Иван Добревски, когото баща му Никола заля с
Коментари Харесай

Майката на запаления Иван отказа да топи мъжа си

Майката на Иван Добревски, който татко му Никола заля с бензин и го възпламени и след 2 месеца страдания момчето умря, отхвърли да дава показания в съда. Вечерта на съдбовния 27 декември 2016-а Величка Добревска разказала пред фелдшерката от Бърза помощ, че мъжът й е подпали Иван, откакто двамата се скарали. На старта на делото през днешния ден обаче тя отхвърли да бъде разпитвана, няма да внася и цивилен иск за обезщетение за гибелта на сина си.

Според Окръжна прокуратура – Пловдив, фамилният скандал в село Отец Кирилово зародил поради заем от 10 лева, който Иван взел от собствен съселянин. Баща му Никола се ядосал, пил към половин литър ракия и когато Иван се появил, почнал скандал. След това Никола взел бутилка бензин, полял сина си и драснал клечката. Майката се втурнала да го избавя, съседи се обадили на телефон 112 и младежът бил откаран в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „ Св. Георги”. Бил обаче с 30% изгаряния, дробовете му били с тежки увреждания от вдишаните пламъци и на 26 февруари т. година умрял.

„ Когато отидохме на адреса, бащата седеше в двора единствено повтаряше: „ Нищо не съм направил!” Майката ни заведе при обгорения юноша. Беше с рани от огъня по главата, ръцете и тялото до кръста. Беше обаче в схващане и контактен. Двамата с майка му описаха, че бащата го полял с бензин, предопределен за някаква резачка, и го запалил”, съобщи пред съда фелдшерката Катя Кърчева.

Никола Добревски не се признава за отговорен и разгласи, че ще даде пояснения на по-късен стадий от процеса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР