Майката на ексдепутата Делян Пеевски Ирена Кръстева е дарила 120

...
Майката на ексдепутата Делян Пеевски Ирена Кръстева е дарила 120
Коментари Харесай

Майката на Пеевски дарила 120 000 лв. за ремонт на храм, прави и детски площадки

Майката на ексдепутата Делян Пеевски Ирена Кръстева е дарила 120 000 лв. за повсеместен ремонт на храма „ Св. Св. Петър и Павел “ във врачанското село Девене. Информацията бе доказана от кмета на обитаемото място Николай Мицов, написа районното издание.
Мицов показа, че още в средата на предходната година Кръстева е почнала да води диалози с него за помощта, която желае да окаже, само че до последно не са желали да излиза наяве кой е огромният донор.
„ На този стадий към този момент мога да кажа, че Ирена Кръстева е с родословие от Девене и милее за него. Тя искаше да подари парите на кметството, само че ние предпочетохме да отидат в митрополията във Враца, от където да провеждат всичко по ремонта на храма “, съобщи Мицов.
Ремонтните действия са почнали преди към месец, като сега компания от Плевен слага от вътрешната част на постройката гипскартон, а друга компания стартира външното подсилване. Съвсем скоро ще бъде сменена цялата дограма, всички съоръжения, ще се построи щампован бетон, който наподобява на дърво, ще бъде направена и реституция на иконостаса. С парите ще бъде построена красива пътека в двора на храма и постоянна нова ограда.
След като почнали ремонтните действия на храм „ Св. Св. Петър и Павел “ Кръстева още веднъж се свързала с Мицов и поискала да извика геодезисти, които да преценяват къде могат да се изградят нови две детски площадки за най-малките поданици на селото. Тя категорично настояла едната от тях да се намира в местността „ Дансинга “, която ѝ навявала хубави мемоари от детството. За новите площадки щяла да подари общо от 8 до 10 000 лв..
С изработката на детска площадка във въпросната околност мястото ще се облагороди още повече, защото предходната година кметът възвърна част от остарелия му образ с план по Малки цивилен начинания и с поддръжката на донори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР