Майката на един приятел онзи ден се оплака, че пенсията

...
Майката на един приятел онзи ден се оплака, че пенсията
Коментари Харесай

Енджи Касабие: Повишаването на заплатите не се усеща, тъй като и цените са нагоре

" Майката на един другар оня ден се оплака, че пенсията й е 300 лв., а медикаментите й на месец са 200. Тази жена в случай че не живее на село и да си прави лична продукция, тя е за на никое място ". Този образец за обстановката у нас даде диетологът Енджи Касабие в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Независимо, че са се качили заплатите, то безусловно всичко се е качило. Цените на най-простите неща - самун, мляко, нещата, които не са изискани. В последните девет месеца не престават да се покачват цените и това се отразява на качеството на живота на хората. Хората са по-негативно настроени ", счита тя.

" Когато се вършат избори, би трябвало всички да отидат и да създадат избор. А не да споделят, че нищо не могат да трансформират. И най-после в деня на избора никой не отива да избира. Ако от нещо не сме удовлетворени, другият път би трябвало да опитаме най-малко с нещо ново. Тук в България малко се опасяваме от смяната. Има няколко индивида, които ръководят - фамилията, кооперацията, компанията, държавното управление,  без значение от коя област. И постоянно другите страдат, тъй като споделят - " ами аз нищо не мога да трансформира ". Затова би трябвало да се научим, че може да има смяна, само че би трябвало да създадем първата стъпка. Винаги би трябвало да има първи човек ", сподели още Касабие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР