Майката на Димитър Азманов е гледала как той пребива до

...
Майката на Димитър Азманов е гледала как той пребива до
Коментари Харесай

Майката и дъщерята на Димитър гледали как той пребива до смърт бай Коста

Майката на Димитър Азманов е гледала по какъв начин той пребива до гибел 77-годишния поддръжник Коста Янков, само че не се е пробвала до го спре. В началото килърът, който е висок към 180 см и тежи близо 100 кг, налагал с юмруци и ритници възрастния мъж, който е на половина по-лек, само че след това сграбчил сопа и почнал да го бие с нея, написа Trafficnews.bg.

От жестоките удари Янков умрял на място. За малко очевидец на бруталната сцена станала и 10-годишната щерка на Димитър, която също била в къщата и се събудила от шума.

Това стана ясно от думите на представителя на Окръжна прокуратура в Перник Николай Цветков по време на брифинга, който полицията и държавното обвиняване дадоха за разкритото ликвидиране.

Припомняме, че 46-годишният палач беше арестуван в Хърватска, където избягал след закононарушението. Азманов желал да стигне до Италия, където от 15 години кара камион и по тази причина рядко се прибира в България.

Прокурор Цветков изясни, че когато на 29 юли било открито тялото на Янков, в началото проверяващите решили, че той е блъснат от кола. Предположили, че е трупът е гол, единствено по чорапи, тъй като виновникът се е опитвал да прикрие следите.

После обаче било открито, че по тялото на Янков има следи от побой, което довело и до разплитането на убийството.

Фатално за 77-годишният поддръжник, който е прочут маратонец макар проблемите със зрението, че не съумял да откри групата, с която нощувал по време на прехода от Велико Търново до Рилския манастир.

"Убитият е бил запалянко, макар преклонната си възраст неведнъж взел участие в такива походи. Заради здравословни проблеми той се движел настрана от групата, по асфалтов път, тъй като не можел да минава пресечени местности.

На съдбовния ден групата правела преход от село Кладница до Горна Диканя и Дрен. Бай Коста споделил, че знае пътя и ще чака останалите в черквата в село Дрен, където всички трябвало да пренощуват. Вечерта обаче туристите не го намерили и на идващия ден походът траял без него ", изясни прокурор Николай Цветков.

Във съдбовната заран бай Коста търсел черквата, в която групата участници в поклонническия поход трябвало да нощува.

Храмът се намира в центъра, на 50 метра от къщата на майката на Азманов. Бай Коста попитал локална жителка да го упъти, само че не хванал вярната посока.

Така влезнал в дома, където Димитър одеве се прибирал след запой. Азманов единствено попитал поклонника какво прави тук и без да изчака отговор почнал да го бие, тъй като решил, че е апаш.

Убиецът Азманов е преди се е забърквал в побои и престъпни действия, стана ясно от думите на прокурор Цветков.

Мъжът е упрекван за нанесена междинна телесна щета, увреждане на непознато имущество и шофиране пийнал.

Срещу Азманов е повдигнато задочно обвиняване за съзнателно ликвидиране, за което може да получи от 10 до 20 години затвор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР