Майката на детето Буда, което се роди в домашни условия

...
Майката на детето Буда, което се роди в домашни условия
Коментари Харесай

Оставиха в психиатрията майката на малкия Буда, живял с години без ЕГН ВИДЕО

Майката на детето Буда, което се роди в домашни условия и живя 3 години без акт за раждане и ЕГН, остава дефинитивно в Центъра за психологично здраве за 30 дни. Това реши Окръжен съд- Пловдив преди минути. Делото се гледаше при закрити порти, а днес  43-годишната Галя Танева се изправи още веднъж пред магистратите, с цел да апелира решението на Районен съд- Пловдив, който реши, че майката на Буда би трябвало да  остане в Центъра за психологично здраве. До съвещанието обаче не бяха позволени представители на медиите, а решението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване, осведоми

По време на делото в Районния съд, юрист Костадинов изиска от магистратите 43-годишната жена да продължи лекуването си в домашни условия, през днешния ден това искане бе повторено, само че още веднъж остана без почитание.



Докато двучасовото съвещанието течеше, пред  вратите на правосъдната палата се бяха събрали двайсетина души от цяла България,  с цел да поддържат майката на Буда - Галя Танева. Протестиращите за Галя не стопираха да пеят с цялостен глас “Кой уши байрака ” и „ Йовано,Йованке ”.

" Има бог и бог вижда ". По думите им това е похищение на деца, без значение, че е направено по законосъиобразен метод. 

Диагнозата на Галя Танева е лека форма на шизофрения, само че съгласно бранителят ѝ, след привършване на лекуването тя ще е напълно нов човек.

Жената притегли публичното внимание, откакто три години отхвърляше да записва своето дете в „ дяволската система ”. Така то нямаше ЕГН и не можеше да се възползва от каквито и да е обществени придобивки. Детето, кръстено Буда, е родено от нея вкъщи, без лекарска помощ. Оказа се, че това не е първото раждане в домашни условия на майката. За страдание първият опит е бил несполучлив и детето е умряло.

3-годишното момченце Буда към този момент има законно име и служебно издадени документи. Детето получи името Атанас, а все още е настанено със статут на краткотрайна протекция в приемно семейство. То ще има персонален доктор и ще може да посещава детска градина.

Нейните поддръжници се пробваха да влязат в съда, само че бяха спрени от правосъдната защита. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР