Mайката на Алексей Навални - Людмила е видяла тялото на

...
Mайката на Алексей Навални - Людмила е видяла тялото на
Коментари Харесай

Времето не работи за вас, трупът се разлага. Кремъл иска Навални да бъде погребан тайно

Mайката на Алексей Навални - Людмила е видяла тялото на умрелия ѝ наследник. Властите желаят да погребат тялото му скрито и я изнудват. Людмила Навалная сподели това във видеопослание на 22 февруари.

Това се случва, откакто на 16 февруари, управата на пандизите в Русия в затворническа колония в Харп, намираща се зад полярния кръг. Смъртта на съветския опозиционен водач провокира остри реакции от интернационалната общественост, както и акции в негова памет в доста съветски градове, които управляващите пробваха да прекратят и арестуваха над 400 души.

Тялото на Навални е било показано в моргата в Салехард вечерта на 21 февруари, само че не е обещано на фамилията. Салехард е единственият град в света, ситуиран навръх Северния полярен кръг.

Людмила Навалная сподели, че е разговаряла със Следствения комитет в Салехард. Там й споделили, че повода за гибелта на сина й е открита и записана в документите. По-рано беше обявено, че тялото е изпратено за експертиза, която сякаш щяла да отнеме две седмици.

В смъртния акт се споделя, че политикът е умрял от естествена гибел, съгласно неговата говорителка Кира Ярмиш. Вдовицата на Навални - Юлия твърди, че той е бил погубен.

Според Людмила Навална чиновниците на Следствения комитет, които са разговаряли с нея в Салехард, са получили указания от Москва тъкмо по време на диалога. Твърди се, че те са я заплашили, че " нещо " може да се случи с тялото. Те упорстват да се провежда скрито заравяне.

" Те ме изнудват, слагат ми условия: къде, по кое време и по какъв начин да бъде заровен Алексей ", споделя Навалная. " Следователят Воропаев намерено ми описа: " Времето не работи за вас, трупът се разлага ". Аз не желая специфични условия. Искам единствено всичко да бъде направено в сходство със закона ".

Юлия Навалная и неколкократно упрекна за гибелта му съветския президент Владимир Путин. Навалная, която в последните години също стана изявен критик на Кремъл, сподели, че в трите години в наказателни колонии, където брачният партньор ѝ излежаваше 19-годишна присъда за " екстремизъм ", е бил малтретиран и държан в изолатор в ужасяващи условия. И се закани, че проверяващият екип на Навални ще разкрие всичко за гибелта му.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР