Майката на актрисата Катерина Евро e била много популярна столична

...
Майката на актрисата Катерина Евро e била много популярна столична
Коментари Харесай

Майката на Катето Евро била благословена с дарба: Помагала е на Георги Калоянчев, Тодор Колев, Стоянка Мутафова и много други известни личности

Майката на актрисата Катерина Евро e била доста известна столична ясновидка. Йорданка или вуйна Данче, както я наричала клиентелата й, предсказвала бъдещето безпогрешно, научи HotArena. При нея постоянно ходели все актьори от сой, с цел да им врачува. Георги Калоянчев, Тодор Колев и Стоянка Мутафова гостували в дома на вуйна Данче, с цел да им надникне в бъдещето. „ Още като ученичка ми сподели, че откакто навърша 50 години ще стартира апогеят ми като актриса ”, споделяла е Катето Евро. От нея тя научила доста скъпи житейски уроци, които е съумяла да съобщи на сина си Александър Кадиев. Актрисата, която през септември ще навърши 63 години, е наследица от майка си невероятните интуиции, които от време на време има. Катето не имала нейната заложба да предсказва събитията, само че й се случвало да има оракулски сънища.

За първи път вуйна Данче осъзнала, че има пророческа заложба на летишщето в Тирана, до момента в който се изкачвала по стълбата на самолета. Когато родителите й се сбогували на летището, майка й знаела, че няма да го види повече. Така и станало. Сложните политически игри в социалистическия лагер станали причина за раздялата на Катето с татко й Илия Евро. Той останал в родния си град Корча в Албания, а тя, дружно с майка си и по-малкия си брат Петър – в София. Никога повече не го видели, писмата им с евръщали назад, а през границата не минала никаква информация за него.

Целият живот на Катето бил белязан от копнежа да види още веднъж бащата, който е обожавала. Татко й се оженил наново за мюсюлманка и основал друго семейство.

„ Вярваше, че дарбата й е дадена, с цел да има по какъв начин да отгледа децата си, Ванга същото й сподели: „ Господ ти е дал тази заложба, Данко, с цел да си отгледаш децата! ”

Когато била дете, Катето Евро постоянно ставала несъзнателен очевидец на трагични подиуми. Клиентките на майка й ставали от ден на ден и повече. Опашката започвала от тяхната врата на четвъртия етаж, извивала се по „ Венелин ” и стигала чак до „ Васил Левски ”, който тогава се казвал „ Толбухин ”.
По времето на тоталитаризма ясновидците и лечителите били оповестени за шарлатани и хората с такива качества практикували скрито. С дарбата си да пътува в предишното и бъдещето Леля Данче обаче добила такава всенародна известност, че един ден на вратата й потропали полицаи от Първо РПУ. Съседи на артистичното семейство наклепали вуйна Данче в милицията, че цялата улица е цялостна с хора, които чакали да им гледа. Един ден униформените арестували топ ясновидката.

„ Когато я вкарват в ареста, се появява една следователка на име Христина. Надъхана, решена да разобличи шарлатанката. Обвинява майка ми в неистина, печелела на гърба на лековерните, мъчи се да я изплаши и прекърши, да я нарака да се разкайва. Мама обаче не се даваше по принцип, въобще не беше елементарно да я надвиеш. Отваря уста и почва! Такива неща й споделя, че тази Христина без мирис остава, страшни! Всичко й познава. Служителката на националната власт толкоз надълбоко се потриса, че от тоя миг нататък пет пари не дава ни за милицията, ни за нищо. Стана набожна, тотално изплющя след срещата си с моята майка ”, реди мемоари актрисата.

Един ден зложелатели пуснали донос против следователката Христина и я снимали скрито по какъв начин върви в манастира в Триград и прави дарения. Веднага я уволнили, само че тя не го преживявала кой знае какъв брой тежко. Двете с майка й станали приятелки и били близки до гибелта на вуйна Данче.
Покрай врачуването майката на Катето натрупала най-разнообразни другарства. И до ден сегашен се случвало дами да срещнат Катето и да й признаят, че майка й доста им е помогнала и всичко им е познала. Когато сами се уверили в качествата на вуйна Данче, от милицията я викали да им оказва помощ при разнищването на заплетени престъпни случаи.

Майка й предсказала с удивителна акуратност най-важните събития в живота й като мъжа, в който ще се влюби, детето, което ще роди, филмите, в които ще играе и гибелта на брачна половинка й. Единствената неточност, която вуйна Данче направила в предсказанията си била, че объркала пола на сина на Катето Евро. Когато бъдещата звезда на „ Преди обед ” по Би Ти Ви Александър Кадиев се появил на бял свят, актрисата била доста сюрпризирана, че не е момиче. В продължение на два дни бебето носело името Георги, на нейният брачен партньор, тъй като актрисата доста го обичала и желала детето им да наподобява на него. Александър обаче се родил на 30 август, когато бил деня на Александър Невски и майка й била безапелационна, че бебето си е пристигнало с името и Георги станал Александър.
Инфо: Хотарена

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР