Майката на 7-месечното бебе Катерина, което най-после бе върнато в

...
Майката на 7-месечното бебе Катерина, което най-после бе върнато в
Коментари Харесай

Майката на върнатото от Германия бебе Катерина с първи думи след драмата

Майката на 7-месечното бебе Катерина, което най-сетне бе върнато в своето българско семейство, направи своя първи коментар пред Българска национална телевизия.

"Вчера получихме вест, че втората експертиза е излязла и чакахме да се назначи последващо дело, с цел да може да се обясни казусът. Но през днешния ден ни изненадаха - от Агенцията за протекция на детето са се обадили в дома, в който бяхме настанени и са споделили, че можем да се приберем у дома към този момент и че всички обвинявания против нас отпадат. Няма да има каузи, всичко към този момент е изяснено ", сподели Мирена Спасова.

"Още не можем да проумеем, да се нарадваме на новината, доста благодарим на хората, които ни помогнаха. Г-н Данов беше неразделно с нас от Консулството. Всички ни поддържаха от България ", добави тя.

Германските управляващи за протекция на детето върнаха отнетото 7-месечно бебе на българските му родители, откакто подозренията против тях за домашно принуждение отпаднаха.

Днес Районният съд в град Винзен разгласи, че завършва гражданското дело, оповестиха от външното ни министрество.

Детето и майката, български жители, могат да се върнат неотложно в фамилното жилище.

Припомняме, че на 9 януари родителите на бебето, които живеят в Хамбург, изпратиха сигнал до българските медии, че след злополука, немските лекари разкрили остарял кръвоизлив в мозъка и се усъмнили, че 7-месечната Катерина е била унизена в фамилията си.

Според описа на майката обществените й обяснили, че подобен кръвоизлив се получава от разтрисане на главата на детето. Така се стига до отнемането на детето, което е предадено на приемно семейство.

На 21 януари съдът в немския град Винзен въпреки всичко реши, че майката Мирена може да се грижи за детето си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР