Майката на 4-месечното бебе, което издъхна в болницата в Асеновград,

...
Майката на 4-месечното бебе, което издъхна в болницата в Асеновград,
Коментари Харесай

Майката на починалото бебе потрошила детското отделение в Асеновград

Майката на 4-месечното бебе, което издъхна в болничното заведение в Асеновград, е потрошила прозореца на детското поделение. Нейни родственици от ромската махала "Лозница " пък окупираха здравното заведение и единствено навременната интервенция на защитата предотврати по-сериозен случай. Момченцето е умряло на 1 ноември в 10,12 часа от остра двустранна бронхопневмония макар напъните на лекарите да бъде избавено. 
То е четвъртото дете на младата циганка. "Лежало е общо 3 пъти в болничното заведение. При първата хоспитализация е било с бронхопневмония, а вторият му престой е поради ларинготрахеит ", обясниха педиатрите от отделението. По думите им пеленачето е било недохранено, а майката не е полагала грижи за него. Оставяла бебето в отделението и бягала. "Това е един от редките случаи на детска смъртност при бронхопневмония в последните години. В съответния случай бяха опитани всички реанимационни дейности, само че за жалост не дадоха резултат. 
Детето умря от дихателна и сърдечно-съдова непълнота ", изясни шефът на болничното заведение доктор Иван Червенков за  "24 часа ". След като педиатрите установили гибелта на момченцето, се обадили на майката, а тя пък повикала околните си от "Лозница ". Медиците са претърпели смут след окупацията на ромите и гневната реакция на майката. По случая е назначена вътрешна инспекция, осведомена е и Районната здравна ревизия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР