Майката на 16-годишно момче от Видин обвини униформени, че са

...
Майката на 16-годишно момче от Видин обвини униформени, че са
Коментари Харесай

Майка от Видин обвини полицаи, че са пребили сина й

Майката на 16-годишно момче от Видин упрекна униформени, че са нанесли нечовечен побой на сина й, научи организация BulNews.
Всичко се случило предишния вторник, когато по думите на Валерия Лилова синът й бил атакуван от служители на реда, до момента в който се разхождал с приятелката си по велоалеята до общината в крайдунавския град. Първоначално граждански еднообразен чиновник му се нахвърлил с юмруци, а секунди по-късно от партулна кола наоколо слезли още двама и натупали крепко хлапака.
След екшъна ченгетата качили момчето в патрулката и го задържали в полицията за 24 часа по обвиняване, че е направил кражба на портмоне от чужденец. Малко откакто момчето се озовало в ареста положението му се влошило, тъй като било с тежка форма на епилепсия и това наложило униформените да потърсят майката, с цел да им даде медикаментите му. Едва тогава Лилова схванала, че синът й е арестуван и упрекнат в кражба, като по време на разпит си признал всичко.
След като изтекли 24-те часа, от полицията предали момчето на отдела за протекция на детето, които след обзор открили, че няма никакви следи от принуждение. Психолог провел диалог с него и решил, че би трябвало да бъде настанен в спешен център, защото майката „ няма потенциала да се грижи за него и останалите си деца “. В претекстовете е посочено, че тя работи като сервитьорка, бащата е в пандиза, имат още 3 деца, а младежът има редица престъпни регистрации в полицията.
Към момента момчето е в центъра, а Лилова може да го вижда в избрани дни. Така дамата схванала с детайлности от сина си по какъв начин е атакуван и обичай и е решена да съди служителите на реда. Момчето обяснило още, че не е направило въпросната кражба и има очевидци, които ще потвърдят думите му, като измежду тях е и продавачката в магазина, откъдето е откраднато портмонето.
В същото време в регионалната дирекция на полицията във Видин тече вътрешно следствие по случая. Въпреки, че досега Валерия Лилова към момента не е подала сигнал за принуждение над сина й от униформените, от ОДМВР-Видин са се самосезирали от изказванията й пред локални медии и са почнали следствие.
Лилова е безапелационна, че ще си търси правата. В момента дамата се съветва с юрист и се приготвя да съди посочените за отговорни служители на реда. Съдебна борба ще води и да прибере сина си от спешния център.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР