Майката Марина Руфим не е загубила надежда след 5-годишна битка

...
Майката Марина Руфим не е загубила надежда след 5-годишна битка
Коментари Харесай

Смущаващият случай „Благомир Бельов“ и как щеше да се прикрие едно убийство в Слънчев бряг

Майката Марина Руфим не е изгубила вяра след 5-годишна борба и се надява на обективна присъда за гибелта на детето й

Утре в 10 часа в Бургаския областен съд (БОС) ще започва разпоредителното съвещание на НОХД 329/2023 година против , упрекнат в причиняването на гибел при пътен случай, в пияно положение и без брошура.

За нещастието се знаеше прекомерно малко до предходната седмица, когато се появи в графика с наказателни каузи на БОС.

Историята, довела до леталния завършек на 31-годишния Руфим Изет наподобява извънредно съмнителна , защото едно на пръв взор елементарно следствие, което нормално завършва за месеци, в този случай се бави близо 5 години.

Инцидентът е от 17-ти май, 2018 година, когато 22-годишният тогава Благомир Бельов след няколко изпити напитки качва на мотора си „ Хонда “ приятеля си Руфим Изет и прави смъртоносна каскада. Оказва се, че Благомир освен няма брошура за мотор, само че е използвал и алкохол – 0,91 промила.

Майката на починалия Руфим Изет – Марина се свърза с Флагман.бг, с цел да опише детайлности за потресаващия случай. И до през днешния ден тя не е превъзмогнала загубата на сина си. Дала е клетва на гроба му обаче да се бори, с цел да има правдивост за пречупения живот на младия мъж.

В последните пет години Марина Руфим, която е детска учителка в Силистренско е разговаряла с десетки очевидци. Направила е редом следствие за последните часове на Руфим. Семейството е непретенциозно, няма нито опциите, нито контактите на околните на Благомир и се надява само на обективна присъда.

Ето какво ни описа Марина:

„ Синът ми Руфим Изет работеше последно като пицар в пицария „ Корнер “ в Благомир е бил назначен като сервитьор няколко дни преди 17-ти май. Никой не му обръщал внимание, като се изключи Руфим, който си беше подобен по темперамент.

На 16-ти против 17-ти май Благомир поканил Руфим да останат след работа и да изпият няколко напитки. Седнали са на „ Корнер “, Благомир е изпил две водки. Малко преди 3 часа е предложил на Руфим да отидат до дискотека „ Вижън “. Качил го е на мотора си. Тръгнал е по централната алея, форсирал е!

От единствения си диалог с това момче разбрах, че най-малко два пъти е карал на задна гума. Самият той ми сподели, че при първия опит, Руфим се хванал за кръста му, по този начин, като че ли за пръв път се вози на мотор.

Излезли са на централния път. Малко преди да се отклонят към дискотеката, Благомир още веднъж е вдигнал мотора на задна гума. Руфим очевидно не е бил квалифициран. Изгубил е равновесие, само че не е паднал, тъй като кракът му се е заклещил. Благомир мощно е надул мотора и въобще не е чул виковете на Руфим, който се е влачил по земята и удрял главата неведнъж . Има и снимано видео, което обаче внезапно изчезна. Момчетата, които са го снимали, ми обясниха, че без да желаят са го изтрили.

Около 02:50 часа Благомир стопира мотора си пред дискотеката и вижда, че Руфим е в безпомощно положение . Докато няколко индивида се пробват да оказват помощ на сина ми, Благомир крие мотора си в храстите. Линейката е пристигнала след 12 минути и са откарали Руфим в УМБАЛ Бургас.

Доколкото разбрах, рано сутринта на 17-ти май, е пристигнал някакъв дребен камион на военните, който е прибрал мотора.

Достигнах до информация, която не е доказана, че вуйчото на Благомир е заемал в оня миг висок пост в Министерството на защитата, а чичо му работил в ОДМВР Пазарджик. Нямам опция, с цел да ревизира дали това е истина, в случай че проверяващите желаят – дано да го създадат.

Това, което изрично мога да кажа, че доста неща по това дело се развиха по чудноват сюжет. Още сутринта ми се обади проверяващ служител на реда. Запомних  му семейството – Тигъров. Търсих го на идващия ден и се оказа, че е в отпуск.

Впоследствие ми твърдяха, че някои камери не работили и нямало доста „ скъп материал “. Иска ми се това да не е по този начин и да има задоволително доказателства по делото.
 Благомир си живее живота, тъй като за малко да се размине с санкция от 1000 лв. за породената гибел и лишаване на книжката за една година
Единственият миг, в който съм говорила с Благомир, бе по времето, когато Руфим бе в болница. Той бе в кома след случая, само че лекарите въпреки всичко даваха някаква вяра, че може и да оцелее. Тогава се появи Благомир, придружаван от някакъв другар. Поговорихме доста за малко. След това нито съм го виждала, нито съм го чувала. Другият ми наследник споделя, че му гледал фейсбук профила и го вижда, че си живее живота. Сякаш нищо не се е случило – мотори, коли, пътувания. А за нашето семейство остана единствено тъгата.

Шокът за мен настъпи през юни 2020 година, когато получих писмо, че делото е прекъснато. Краката ми се подкосиха. Сринах се! В писмото пишеше, че са го глобили 1000 лв., тъй като карал след приложимост на алкохол и нямало по какъв начин да се организира наказателно дело, откакто към този момент бил осъден за случилото се. (ВИЖТЕ ФАКСИМИЛЕТО ПОД ТЕКСТА)

Не можех да допускам на това, което прочетох.Намерих юристи, които направиха всичко допустимо, с цел да възобновят делото. Оттук нататък топката е в съда. Искам да имам вяра, че бургаският съд ще е обективен

Благомир Бельов е измамен под отговорност по чл.343, ал.3. Може да получи присъда от 3 до 15 години затвор.
 Факсимиле от постановлението за преустановяване на делото
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР