Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445

...
Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро обяви придобиването на 5,445
Коментари Харесай

MicroStrategy продава собствените си акции за да купи Биткойн за близо $150 милиона

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, неотдавна разгласи придобиването на 5,445 Биткойн (BTC) токена на междинна цена от $27,053.

Този ход беше оповестен в подадена форма 8-K, в която се показва, че MicroStrategy е придобила тези токени сред 1 август и 24 септември, като е вложила $147.3 милиона при междинен курс от $27,053 за BTC .

За да финансира това придобиване, MicroStrategy продаде 403,362 елементарни акции клас А за $147.3 милиона. Това решение последва по-ранното им желание, обявено на 1 август, да продадат евентуално елементарни акции клас А на стойност до $750 милиона.

В документите бяха показани детайлности за това съглашение:

Струва си да се означи, че от 1 август насам цената на акциите на MicroStrategy (MSTR) е спаднала с повече от 25 %.

След тази неотдавнашна инвестиция в Биткойн, MicroStrategy към този момент има общо 158,245 BTC. За интервал от три години компанията е заела почти $4.68 милиарда за придобиване на BTC, приблизително по $29,582 за Биткойн.

Въпреки пазарните съмнения, MicroStrategy остава ангажирана със своите тактики за усредняване на инвестицията, даже и по време на предизвикателните условия на крипто пазара.

Според мнозина халвинг събитието на Биткойн може да инициира нов напредък на крипто пазара, а други спекулират, че тактиките на Майкъл Сейлър ще бъдат възхвалявани като визионерски през идващите месеци.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР