Майкъл Помпейо положи клетва като държавен секретар пред американския вицепрезидент

...
Майкъл Помпейо положи клетва като държавен секретар пред американския вицепрезидент
Коментари Харесай

Майкъл Пенс закле Майк Помпейо като държавен секретар

Майкъл Помпейо постави клетва като държавен секретар пред американския вицепрезидент Майкъл Пенс . Той ще бъде 70-ят началник на американската дипломация.
 

Администрацията на президента Доналд Тръмп провежда тази гала по-скоро за обществото, тъй като Помпейо постави клетва още на 26 април , т.е. няколко часа откакто Сенатът утвърди неговата кандидатура. Това се случи в зданието на Върховния съд на Съединени американски щати.
 
 Gulliver/Getty Images

Този път Помпейо се закле в постройката на Държавния департамент в наличието на Тръмп и други членове на неговия кабинет, няколкостотин чиновници на външнополитическото ведомство, а също по този начин огромен брой родственици и другари на държавния секретар . Полагайки лявата ръка върху Библията, Помпейо повтори след вицепрезидента Пенс клетвата.
 
 Gulliver/Getty Images

Държавният секретар към този момент организира дейна политика . На 27 април той взе участие в съвещанието на Съвета на НАТО на равнище външни министри в Брюксел, където удостовери, че в близко бъдеще не би трябвало да се чака нормализация на връзките с Русия. След това посети Рияд, Йерусалим и Аман.
 

 Gulliver/Getty Images

На 13 март президентът Тръмп уволни от поста държавен секретар Рекс Тилърсън.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР