Майкъл Помпео положи клетва като държавен секретар пред американския вицепрезидент

...
Майкъл Помпео положи клетва като държавен секретар пред американския вицепрезидент
Коментари Харесай

Майкъл Пенс закле Майк Помпео като държавен секретар


Майкъл Помпео постави клетва като държавен секретар пред американския вицепрезидент Майкъл Пенс. Той ще бъде 70-ят началник на американската дипломация.

Администрацията на президента Доналд Тръмп провежда тази гала по-скоро за обществото, тъй като Помпео постави клетва още на 26 април, т.е. няколко часа откакто Сенатът утвърди неговата кандидатура. Това се случи в зданието на Върховния съд на Съединени американски щати.

Този път Помпео се закле в постройката на Държавния департамент в наличието на Тръмп и други членове на неговия кабинет, няколкостотин чиновници на външнополитическото ведомство, а също по този начин огромен брой родственици и другари на държавния секретар. Полагайки лявата ръка върху Библията, Помпео повтори след вицепрезидента Пенс клетвата.

Държавният секретар към този момент организира дейна политика. На 27 април той взе участие в съвещанието на Съвета на НАТО на равнище външни министри в Брюксел, където удостовери, че в близко бъдеще не би трябвало да се чака нормализация на връзките с Русия. След това посети Рияд, Йерусалим и Аман.

На 13 март президентът Тръмп уволни от поста държавен секретар Рекс Тилърсън. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР