Майкъл Помпео - държавният секретар на президента Доналд Тръмп, ще

...
Майкъл Помпео - държавният секретар на президента Доналд Тръмп, ще
Коментари Харесай

Майкъл Помпео - държавният секретар на президента Доналд Тръмп, ще бъде на посещение у нас

Майкъл Помпео - държавният секретар на президента Доналд Тръмп, ще бъде на посещаване у нас по покана на ръководителя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България - Кирил Домусчиев, оповестяват уредниците.
 
Дипломатът ще изнесе специфична лекция за геополитическото значение на България, а на събитието са поканени членовете на КРИБ. Помпео ще прегледа геополитическото значение на България след войната в Украйна и опциите страната ни да се трансформира в районен енергиен водач.
 
Роденият през 1963 година Помпео е закостенял републиканец. 58-годишният политик е служил три мандата като конгресмен от Канзас и застава отпред на Централно разузнавателно управление на САЩ през 2017 година
 
Помпео и членовете на екипа му в Държавния департамент са помогнали за реализирането на някои от най-противоречивите ходове на администрацията на Тръмп – тактиката за Китай, постигането на съглашение с талибаните, акцията за оптимален напън върху Иран и обръщането на дългогодишната ѝ позиция по отношение на Израел.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР