Майкъл Охер, известен с The Blind Side, казва, че осиновяването е лъжа в съдебния процес

...
Историята за добро настроение зад блокбъстър филма от 2009 г.
Коментари Харесай

Историята за добро настроение зад блокбъстър филма от 2009 г. The Blind Side беше цялата лъжа, пенсионираният офанзивен лайнер от НФЛ Майкъл Oher твърди в дело, заведено в окръг Шелби, Тенеси.

Охер, сега на 37 години, беше темата на филма за заможно бяло семейство, което осинови чернокож тийнейджър и му даде стабилния дом, за който жадуваше. В делото, заведено в понеделник, се казва, че той никога не е бил законно осиновен от Шон и Лий Ан Туохи, а всъщност е бил подмамен да се съгласи да ги направи негови попечители.

В резултат на това, каза той, Tuohys сключиха бизнес сделки, които вкараха пари в банкови сметки на двойката и двете им вече пълнолетни деца и изключиха Oher.

Охер отиде да живее със семейството, когато беше в гимназията, и през 2004 г., след като навърши 18 години, неволно подписа документа за консерваторство, според съдебната документация.

„Лъжата за осиновяването на Майкъл е тази, на която съконсерваторите Лий Ан Туохи и Шон Туохи са се обогатили за сметка на своя Уорд, долуподписаният Майкъл Охер“, се казва в правната документация, според доклад на ESPN.

„Майкъл Охер откри тази лъжа за свое огорчение и смущение през февруари 2023 г., когато научи, че Консерваторството, на което той се съгласи на основание, че това би го направило член на семейство Туохи, всъщност не му е осигурил никаква семейна връзка с Tuohys.”

В своята петиция Охер се стреми да прекрати настойничеството на Туохи и да им забрани да използват неговото име и образ. Той също така иска отчитане на това, което Tuohys са спечелили, използвайки неговото име, и след това своя дял от печалбите и неуточнените щети.

Стив Фарез, адвокат на Туохи, каза пред Асошиейтед прес, че ще подадат отговор на обвиненията в съда, но отказа да коментира повече. Той беше сред тримата адвокати, обслужвани от името на Туохи в понеделник.

Шон Туохи каза пред The ​​Daily Memphian, че консерваторството е направено, за да удовлетвори NCAA, тъй като Охер счита, че Туохи е алма матер Мисисипи за колеж и каза, че той и съпругата му ще прекратят консерваторството, ако това е, което Охер иска.

„Съкрушени сме“, каза Туохи. „Разстройващо е да мислим, че ще спечелим пари от някое от децата си. Но ние ще обичаме Майкъл на 37 точно както го обичахме на 16.“


Книга, базирана на живота на Охер, беше издадена през септември 2006 г. Авторът, Майкъл Луис, беше описан в петицията като приятел от детството на Шон Туохи. В петицията се твърди, че квесторите на Охер са започнали преговори за договор за филмовите права.

В петицията се твърди, че е постигната сделка за плащане на Tuohys, плюс децата Шон младши и Колинс, $225 000 плюс 2,5 процента от бъдещите дефинирани нетни приходи, зависещи от подписа на Oher. Договор, озаглавен „Споразумение за правата върху житейските истории“, е „уж подписан от Майкъл Охер“ и е с дата 20 април 2007 г., според петицията.

В петицията се казва, че Охер вярва, че подписът е подобен на неговия, но че той „в нито един момент не е подписвал доброволно или съзнателно този документ и че никой никога не му е представял този договор с каквото и да е обяснение, че подписва такъв документ”.

Сандра Бълок спечели наградата на Академията за най-добра актриса за ролята си на Лий Ан Туохи в The Blind Side, която също беше номинирана за най-добър филм. Според Box Office Mojo, филмът е донесъл 309 милиона долара в световен мащаб, а съдебната документация казва, че Охер не е получил компенсация за филм, „който не би съществувал без него“.

Охер беше общо 23-ият избор в драфта през 2009 г. от Мисисипи и прекара първите си пет сезона с Балтимор Рейвънс, където започна 110 мача и спечели Супербоул.

Той изигра осем сезона в NFL, включително 2014 г., когато започна 11 мача за Tennessee Titans. Охер завърши кариерата си с две години в Каролина. Oher е пуснат за последно през 2016 г. и е пуснат на следващата година от Carolina.

Преди близо две години привържениците аплодираха, когато поп звездата Бритни Спиърс беше освободена от консерваторството си. Решението дойде, след като Спиърс публично поиска края на споразумението, което й попречи да взема собствени медицински, финансови и лични решения от 2008 г. насам.

Високопоставената битка на Спиърс насочи вниманието към усилията, предприети от защитници в Съединените щати, повдигайки въпроси, че такъв строг контрол води до повече вреда, отколкото защита.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР