Майкъл Коен - личният адвокат на президента на САЩ Доналд

...
Майкъл Коен - личният адвокат на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Американски медии: Адвокатът на Тръмп е получил стотици хиляди долари от руски олигарх

Майкъл Коен - персоналният юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, е получил стотици хиляди долари от американска компания, обвързвана с съветски олигарх, оповестиха американски медии късно нощес, представени от ДПА.

Първи за заплащането оповести Майкъл Ейвънати - юристът на порно звездата Сторми Даниълс, която води дело против Тръмп. Той разгласява в Туитър документ с детайлности за хипотетичните парични прехвърляния. Ейвънати твърди, че Коен е получил общо към 500 хиляди $ от "Кълъмбъс Нова " - компания, ръководена от братовчед на Виктор Векселберг - съветски олигарх, непосредствен до Кремъл и ръководител на съветската капиталова компания "Ренова ".

"Кълъмбъс нова " е разказана като филиал на "Ренова " в Съединени американски щати в документ, заведен от федералната комисия за скъпите бумаги и фондовите тържища, съгласно телевизия Си Ен Ен. По-късно и в. "Ню Йорк таймс " заяви, че и той е получил финансови информации, документиращи заплащанията, както и за други, преведени на Коен от американски компании преди Тръмп да стане президент.

Изданието написа, че заплащанията са превеждани на "Исеншъл кънсълтънтс LLC " - куха компания, основана от Коен, през която са били преведени и пари на актрисата Даниълс, с цел да си мълчи за интимната си връзка с Тръмп през 2006 година Ейвънати допусна в известието си, че парите, платени на Даниълс, може да са били обезпечени от Векселберг посредством "Кълъмбъс нова ".

В изказване, представено от американски медии, юрист на "Кълъмбъс нова " отхвърли, че през нея на Коен са били превеждани пари от името на Векселберг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР