Майкъл Карик заяви, че се наслаждава на привилегията“ да поеме

...
Майкъл Карик заяви, че се наслаждава на привилегията“ да поеме
Коментари Харесай

Карик: Тук съм, докато имат нужда от мен

Майкъл Карик съобщи, че се любува на „ привилегията “ да поеме краткотрайно състава на Манчестър Юнайтед.

Солскяр бе уволнен в неделя след серия от слаби резултати и едвам една победа в седем мача от Висшата лига, която включи тежки загуби от Лестър, Ливърпул, Манчестър Сити и Уотфорд. 40-годишният Карик бе част от треньорския щаб на норвежеца, само че в този момент ще води краткотрайно тима, до момента в който клубът работи върху назначението на краткотраен управител до края на сезона.

„ Да видя по какъв начин Оле си губи работата през вчерашния ден беше мъчно за мен и за доста хора в клуба. Можете да кажете от страстите към мястото през вчерашния ден какво значеше Оле за всички. Осъзнаваме както ние, по този начин и Оле, че това е бизнес, в който резултатите са значими, с цел да се построи вярната основа и конюнктура – от време на време не получаваш това, което заслужаваш “, стартира Карик. Солскяр също бе назначен краткотрайно на поста след уволнението на Жозе Моуриньо през декември 2018, само че серия от 14 победи в първите му 19 срещи отпред му завоюва за непрекъснато позицията.

Карик не пожела да разяснява дали е допустимо да повтори това, което стори норвежецът преди към три години, като той е фокусиран върху гарантирането на място на осминафиналите в Шампионска лига с победа против Виляреал в Испания във вторник вечер.

„ Без значение дали е един мач, два мача, дали е за малко по-дълга серия от това, сега всичко е ориентирано върху утрешния мач. Предстои ни огромен дуел в опита ни да продължим напред към осминафиналите на Шампионска лига. За мен е привилегия да съм на този пост и съзнавам вероятностите, които идват с него. Сега сме съсредоточени върху това да върнем манталитета на спечелили и това е нещо, с което този клуб се е справял доста добре исторически “, приключи Карик.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР