Майкъл Фелпс остава в историята на плуването, но неговите рекорди

...
Майкъл Фелпс остава в историята на плуването, но неговите рекорди
Коментари Харесай

21-годишен плувец подобри последния останал световен рекорд на Майкъл Фелпс

Майкъл Фелпс остава в историята на плуването, само че неговите върхове - не напълно. Френската звезда в плуването Леон Маршан усъвършенства последния останал самостоятелен международен връх на Фелпс.

Той завоюва 400 м съчетано плуване в първия ден на осемдневното международно състезание по плуване в Япония. 21-годишният състезател приключи с 4:02,50 ч. и по този начин усъвършенства достижението на Фелпс с 1,34 секунди. Олимпийският първенец държеше върха от 2008 година насам.

" Това беше полуда, едно от най-болезнените неща, които съм правил. Но беше необикновено да го направя тук. Най-доброто занапред следва ", сподели Маршан след успеха.

Френският плувец е бил единствено на шест години, когато Фелпс въобще слага върха, а в този момент 15 години по-късно е този, който го надминава - освен това в наличието на олимпийски първенец.

По-късно тази седмица 21-годишният състезател ще взе участие и в други надпревари, като ще плува 200 м бътерфлай (където предходната година завоюва сребро), 200 м бруст и 200 м свободен жанр.

Миналата година на международното по плуване Маршан изплува второто най-хубаво време в историята, като се приближи до международния връх с 44 стотни.

" Не желая непрекъснато да ме съпоставят с Фелп. Аз съм доста, доста надалеч от него. А (треньорът му Боб) Бауман не работеше единствено с Фелпс, а и с доста други звездни плувци. Да речем, че желая да основа собствен личен път. Не желая да последвам този на Фелпс ", сподели Маршан преди миналогодишното международно, представен от организация Франс прес.

Двамата състезатели се срещнаха за първи път след предварителните надпревари в неделя.

" Просто съм благополучен, че имам най-дългогодишния международен връх. По-рано тази година споделих на (треньора си) Боб: " Мисля, че това момче има капацитет да задмине (рекорда ми от) четири минути ", сподели Фелпс.

Някога плувецът държеше международните върхове на 200 м свободен жанр, 100 и 200 м бътърфлай и 200 и 400 м св. жанр. Той се отдръпна от спорта през 2016 година, като и все още има неподобрени достижения, в това число в щафети 4х100 м свободен жанр и 4х200 м.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР