Майкъл Джордан обяви, че ще направи дарение от 100 милиона

...
Майкъл Джордан обяви, че ще направи дарение от 100 милиона
Коментари Харесай

Майкъл Джордан дарява $100 милиона в битката срещу расизма

Майкъл Джордан разгласи, че ще направи подаяние от 100 милиона $ в поддръжка на борбата против расизма. Легендарният представител на Националната баскетболна асоциация (НБА) направи това след протестите в Съединени американски щати, които избухнаха след гибелта на Джордж Флойд вследствие на полицейско принуждение.

Дарението на Джордан ще бъде направено към групи, които се борят против расовото неравноправие и пазят обществената правдивост. Сумата ще бъде разпределена в границите на 10 години.

View this post on Instagram
A post shared by Jordan (@jumpman23) on Jun 5, 2020 at 1:37pm PDT
" Съвместно Майкъл Джордан и марката " Джорджан " взеха решение да създадат подаяние от 100 милиона в идващите 10 години. Всички ние би трябвало да обединим сили и да създадем по този начин, че резултатът от нашите дейности да бъде дългогодишен ", разяснява президентът на марката “Джордан” Крейг Уилямс.

" Трябва да се вслушаме един в различен, да демонстрираме съчувствие и съпричастност и в никакъв случай да не обръщаме тил на безсмислена грубост. Трябва да продължим мирните изявления против несправедливостта ", написа 57-годишният Джордан след гибелта на Флойд.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР