Майкъл Джей Фокс сподели в интервю, че борбата му с

...
Майкъл Джей Фокс сподели в интервю, че борбата му с
Коментари Харесай

Майкъл Джей Фокс: Борбата с Паркинсон става все по-трудна, няма да стана на 80

Майкъл Джей Фокс показа в изявление, че битката му с заболяването на Паркинсон става все по-трудна и че от ден на ден осъзнава личната си смъртност. Любимата звезда от филмите " Завръщане в бъдещето " наскоро седна с Джейн Поли за изявление в предаването CBS Sunday Morning, в което разказа непрекъснатото развиване на заболяването и битката си с нея. " Всеки ден става все по-труден ", сподели Фокс за заболяването, с която неотдавна беше диагностициран и артистът и комедиант Ричард Люис.


Интервюто на Майкъл Джей Фокс идва преди излизането на нов документален филм за живота на артиста, режисиран от Дейвис Гугенхайм. Премиерата на " Still: A Michael J. Fox Movie " се състоя на филмовия фестивал в Сънданс през януари и бе посрещната с похвали от критиците, сред които Даниел Фиенберг, който съобщи, че филмът " предава есенцията на силата и привлекателността на Фокс, обхващаща всички генерации ". Тази сила го поддържа през десетилетията след слагането на диагнозата му на 29-годишна възраст.

Но заболяването в никакъв случай не е побеждавала артиста, а вместо това го въодушевява да сътвори Фондацията на Майкъл Джей Фокс за проучване на заболяването на Паркинсон, която се стреми да усъвършенства терапиите за страдащите от заболяването на Паркинсон и да търси лек. Според Фокс самото заболяване не е съдбовно. " Не се умира ОТ Паркинсон ", сподели той на Поли, " умира се С Паркинсон ".

Потенциално съдбовните странични резултати на заболяването към този момент участват в живота на Майкъл Джей Фокс. Инцидентите като аспирирането на храна и паданията, са причина за множеството смъртни случаи от Паркинсон, а Фокс към този момент е претърпял рухвания след интервенция на незлокачествен израстък на гръбначния дирек, който затруднява подвижността му. Паданията, които е претърпял, са довели до две счупени ръце и фрактури на ръката и лицето.

За феновете на Майкъл Джей Фокс, доста от които са следили кариерата и живота му в продължение на десетилетия, може да е мъчно да видят артиста на този стадий от борбата му с заболяването на Паркинсон, само че той постоянно е оставал обнадеждена, положителна фигура, даже когато е бил почтен за действителността на битката със здравето си. За кино лентата Гугенхайм има право да употребява всевъзможни изображения, с цел да опише историята на Фокс, без ограничавания за неща, които могат да бъдат мъчителни или сложни. Откровеността и прямото отношение на Фокс са явни, когато той споделя на Поли: " Няма да стана на 80 години ".

На 61 години Майкъл Джей Фокс продължава да живее всеки ден със съзнанието, че той може да е последният му. След като през 1989 година едвам не умира при снимането на сцена за " Завръщане в бъдещето 3 ", някогашният тийн кумир знае едно-две неща за това по какъв начин да се изправи пред гибелта. Знае също по този начин, че е значимо да цени любовта и връзката, които има в живота си, като отделя време колкото се може по-често, с цел да поддържа връзка с почитателите и даже да се събере още веднъж с сътрудниците си от " Завръщане в бъдещето ".

Кариерата на Майкъл Джей Фокс обгръща редица триумфи на огромния и дребния екран, в това число сполучливите му участия в хитовите телевизионни сериали " Семейни връзки " и " Спин Сити ", като за първия от тях той е прочут с това, че се снима денем, до момента в който " Завръщане в бъдещето " се снима през нощта. Известен е с комедийния си гений във филми като " Живот с Майки ", " The Frighteners " и " Teen Wolf ", само че се изявява и в трагични функции, като " Ярки светлини, огромен град " - филм, отдаден на наркоманията. Пристрастяването визира живота на самата звезда, защото той стартира да злоупотребява с опиати и алкохол, с цел да прикрие признаците на Паркинсон.

Всичко това и още доста други неща са прегледани във кино лентата Still: A Michael J. Fox Movie, който към този момент има съвършена оценка в Rotten Tomatoes преди премиерата си на 12 май за Apple TV+. Докато Фокс продължава да споделя битката си, той продължава да споделя и вярата за тези, които минават през същите и сходни тъмни места. Докато преодолява трудностите и продължава да води битката за изцеление, неговата история и духът му ни вдъхват вяра, че, както един път сподели негов другар, " Ако се постараеш, можеш да постигнеш всичко ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР