Майкъл Бъри, разкри мечи позиции по отношение на индексите S&P

...
Майкъл Бъри, разкри мечи позиции по отношение на индексите S&P
Коментари Харесай

Майкъл Бъри залага срещу пазара – предстои ли срив?

Майкъл Бъри, разкри мечи позиции във връзка с показателите S&P 500 и Nasdaq 100 съгласно последните документи.

Scion Asset Management, ръководена от Бъри, закупи мечи пут варианти през второто тримесечие – $739 милиона против Invesco QQQ Trust ETF и $886 милиона против SPDR S&P 500 ETF.

Пут вариантите дават правото да се продадат акции на авансово избрана цена, което отразява скептицизъм. Разходите за закупуване на пут варианти, които постоянно са част от условната стойност, остават неразкрити заради регулаторни ограничавания. Не е наложително да се оповестява информация като цената на осъществяване на вариантите и датите на закупуване.

Несигурността е обвързвана с това дали тези пут варианти са били самостоятелни притежания или част от комплицирана тактика, включваща други контракти, евентуално продадени шортове.

Бъри се прочу с прозорливите си залози против жилищната рецесия от 2008 година През 2010 година и 2015 година излизат творбите за неговите подвизи – “The Big Short ”.

От началото на годината S&P 500 се увеличи със 17%, а Nasdaq 100 – с съвсем 39%, с помощта на облагите на компании като Nvidia и Meta Platforms.

Подадените документи демонстрират, че Scion Asset Management излиза от JD.com, Alibaba Group Holdings и районни банки като PacWest и Western Alliance Bancorp, които бяха желани през първото тримесечие.

Фирмата усили дяловете си в RealReal Inc, с съвсем 100% растеж от началото на годината, и откри позиции в iHeartMedia, HanesBrands и Warner Bros. Discovery, наред с други.

Scion вкара 10,000 акции на iShares MSCI Japan ETF, с растеж от 13.5% от началото на годината.

Отчетените позиции идват от 13-F документи, които отразяват притежанията към края на второто тримесечие, а не настоящите позиции. Въпреки ретроспективния си темперамент, тези доклади дават визия за притежанията на институционалните вложители. Бъри притегли вниманието към ликвидирането на дълги позиции през август предходната година и придобиването на акции на Geo Group Inc. Той към този момент не има акции на компанията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР