Майка заведе дело срещу Народното събрание след като детето й

...
Майка заведе дело срещу Народното събрание след като детето й
Коментари Харесай

Почернена майка съди Народното събрание заради мивка, която убива детето й

Майка заведе дело против Народното събрание откакто детето й почина при случай в магазин. Трагедията се разиграва в Пловдив през 2016 година. Жената изпуска единствено за секунди 2-годишното си отроче, което потегля да тича в строителния маркет. Детенцето се хваща за мивка , която тежи към 30-40 кг и не е обезопасена. Падайки върху него, керамичният апарат спуква аортатата на детенцето, което умира на място.

Майката на убитото дете обаче завежда дело против Народното събрание на Република България с искане до съд а да го задължи в период от 6 месеца да транспонира правилно Директива 2001/95/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 3 декември 2001г. по отношение на общата сигурност на продуктите и Директива 85/374/ЕИО на Съвета от 25 юли 1985г. за доближаване на законовите, подзаконовите и административните разпореждания на държавите-членки по отношение на отговорността на вреди, породени от недостатък на стока.

Съдът обаче е прекратил делото на 21 октомври 2021 година поради несъвършеното законодателство в случаите на такива произшествия. Ответникът смята, че Народното събрание не може да бъде надлежна страна по формираното дело, защото националната правна уредба не планува опция за ангажиране отговорността му по отношение на реализираната от него законодателна активност, че дейностите му по отношение на нея не подлежат на надзор от съд ебната власт.

Само преди дни Апелативният съд в Пловдив удостовери решението на окръжните магистрати.

За майката остава само опцията да апелира пред Върховния съд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР