Майка средно училище в американския щат Охайо, защото се твърди,

...
Майка средно училище в американския щат Охайо, защото се твърди,
Коментари Харесай

Майка съди училище, защото дъщеря ѝ е била съблечена по бельо, за да я претърсят


Майка приблизително учебно заведение в американския щат Охайо, тъй като се твърди, че щерка ѝ е претърсена от здравната сестра, оповестява Ей Би Си Нюз.

Делото е заведено на 28 декември. В желае се показва, че са нарушени конституционните права на младежа и му е породен прочувствен стрес.

Ден по-рано ученичката в 8. клас е била помолена от различен възпитаник да остави електронно наргиле в нейното шкафче. Момичето се е съгласило.

В същия ден на 27 декември осмокласничката е била помолена от шефа на учебното заведение Колийн Блаурок да му даде електронното си наргиле. Момичето е разказало за това, че различен възпитаник я е помолил да прибере в нейното шкафче електронното наргиле и самата тя не има такова.

Директорът на учебното заведение обаче траял да претърсва шкафчето в коридора, което се оказало празно.

След това момичето е помолено да отиде в кабинета на здравната сестра, която го е помолила да се съблече по долни дрехи. В желае се твърди, че у ученичката не е открито електронно наргиле.

След това момичето е било отстранено от учебно заведение.

Председателят на секцията по учебно право в адвокатската адвокатска фирма “Вон Врисен ” Джеймс Мейси сподели, че въпросът дали учебните заведения са оправдани да претърсват събличани възпитаници се основава на това, дали имат „ рационални доказателства “, показващи, че ученикът има „ контрабандни или противозаконни субстанции “, които съставляват опасения за сигурността на ученика.

Адвокатът на ищеца Джаред Клебаноу съобщи, че в тази ситуация на този възпитаник учебното заведение е прекалило.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР