Майка с едномесечно бебе е била затворена повече от 40

...
Майка с едномесечно бебе е била затворена повече от 40
Коментари Харесай

Майка прекара 40 минути в асансьор с едномесечното си бебе

Майка с едномесечно бебе е била затворена повече от 40 минути в асансьор поради развалено устройство за реализиране на връзка при повреда, заяви БГНЕС.

Инцидентът е станал преди обяд в жилищен блок в Русе. В асансьора с изключение на майката и детенцето бил и дядото на бебето, който е с строшен крайник.

 Асансьор с 18-дневно бебе пропадна на столична метростанция Обновена
Асансьор с 18-дневно бебе пропадна на столична метростанция

От асансьорния сервиз дали отговор чак на третия сигнал

Жената е разказала, че бебето е трябвало да отиде на профилактичен обзор. Семейството се е качило в асансьора на петия етаж. Между втория и третия етаж асансьорът затънал. Оказало се, че устройството за реализиране на връзка с техници при случаи на повреда не работи.

Наложило се дядото да се обади на компанията, поддържаща асансьора, посредством мобилния си телефон. От компанията обаче му декларирали, че най-вероятно мъжът не може да работи с комуникатора, който би трябвало да действа изрядно. Казали и че изпращат екип на мястото.

Семейството седяло в асансьора към 40 минути до момента в който екипът на поддържащата компания пристигна. Те извадили бебето и почнали да се чудят какво е предизвикало повредата и за какво комуникаторът в действителност не работел.

След серия от инспекции се открива, че устройството би трябвало да се смени напълно. От компанията показват, че нямат виновност за неудобството, защото не е бил получен сигнал за проблем с комуникатора в електронния дневник. Семейството въпреки това съобщи, че ще търсят правата си в Комисията за отбрана на потребителите.

 Асансьор с 18-дневно бебе пропадна на столична метростанция Обновена
Асансьор с 18-дневно бебе пропадна на столична метростанция

От асансьорния сервиз дали отговор чак на третия сигнал

Устройството давало единствено информация за положението на асансьора отдалечено. Но повреди в набирането не можели да се установяват отдалечено. " Има мониторинг, всяко едно устройство изпраща тест отчет в офиса и всичко се записва, има електронен дневник. Просто е спряло скоро да не работи. Това е казусът, че то не си следи личното си положение. Следи асансьора, само че личното положение - не. И то когато работи в обсег, то си праща тест ОК, и няма проблеми. В момента това устройство има обсег, може да се каже, че е съвсем оптимален ", изясни техникът Ивелин Иванов.

Оказва се, че комуникаторите били направени по този начин, че да набират и реализират връзка единствено при избрани условия. По този метод се избягвали злоупотреби.

Тези пояснения не успокояват фамилията, чакало 40 минути в асансьора с дребното дете. Според тях постоянно в асансьора се возят възрастни дами, които не носят в себе си мобилен телефон и не могат да извикат помощ по този метод. Те разчитали само на устройството в асансьора.

 Нямало да стопират асансьорите без телефони, твърди зам.-министър
Нямало да стопират асансьорите без телефони, твърди зам.-министър

Само 30% от лифтовете имат връзка, тъй като са нови
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР