Майка разкри как нейните бебета са се превърнали в най-недоносените

...
Майка разкри как нейните бебета са се превърнали в най-недоносените
Коментари Харесай

Близнаци се родиха в 22 седмица и лекарите им дадоха нулев шанс за оцеляване

Майка разкри по какъв начин нейните бебета са се трансформирали в най-недоносените близнаци в Обединеното кралство. Лекарите им дали нулев % късмет за оцеляване, откакто били родени седмица преди законното ограничаване за абортите.

Харли и Хари Крейн са заченати посредством ин витро и са родени в 22 седмица и пет дни. Бебетата, родени в тази седмица не са класифицирани като законно жизнеспособни и от време на време не се предлага здравна интервенция.
външна реклама
Въпреки това борбените близнаци, които в този момент са на 13 седмици удивиха лекарите, като започнаха да наддават и да се развиват под грижите на профилиран болничен личен състав, написа „Дейли мейл“.

39-годишната Джейд Крейн от Нотингам е прекарала последните три месеца до бебетата си в интензивното поделение за новородени (NICU) в здравната болница Куинс в Нотингам.
„Чудотворната двойка се оправя добре и се надяваме, че ще се приберат у дома за термина си след няколко седмици.“

Бившата здравна сестра по психологично здраве, която живее в Дерби със брачна половинка си Стив на 52 година, сподели: „ Толкова се гордея с моите бебета, те са дребни бойци.“

„ Справят се безусловно необикновено. Правят всички неща, които ни беше казано, че няма да вършат – плачат, оцеляват.“

„ Докторите споделяха, че бебетата няма да оцелеят. Бях ги родила две седмици по-рано от това, което Обединеното кралство дефинира като жизнеспособно и на бебетата беше даден 0% късмет за оцеляване.“

„ Само тъй като бях в образователна болница и бебетата бяха родени с признаци на живот, те взеха решение да се намесят медицински.“
„ Наистина е необичайно, какъв брой доста време мина, какъв брой неща се случиха, а даже още не съм стигнала термина си. Очаквам 24 февруари, само че се веселя, че те са живи към този момент 12 седмици.

„ Докторите са изумени, в този момент в действителност ни поддържат. Няма нито един хирург в болничното заведение, който да не е чувал за нашите близнаци.“

Джейд и Стив извървяха дълъг път, с цел да имат най-сетне своите близнаци. След 11 години лекуване, в това число осем цикъла на ин витро и няколко имплантации на замразени ембриони, те най-сетне гушнаха своите чеда.



Двойката се е опитвала да забременее по натурален път в продължение на три години, само че Джейд е претърпяла извънматочна бременност, преди да решат да стартират ин витро през 2010 година

След три трагични спонтанни аборта при ин витро, Джейд открива, че има свръхактивна имунна система, заради което тялото й отхвърля бременността.

Двамата посетили клиниката за плодосвитост на Харли Стрийт в Лондон – считана за една от най-хубавите в света, където на Джейд бяха предписани доста разнообразни типове медикаменти, с цел да се бори с проблемите с имунната си система.

„ Преминахме през в действителност дълъг път с ин витро. Стив и аз сме дружно от 14 години, като 11 от тях са прекарани в процедури по ин витро.“

„ На осмото ин витро имахме трансфер на два ембриона, които се захванаха и в последна сметка имаме момче и момиче близнаци.“

„ Не можех да допускам, толкоз се опасявах от импровизиран аборт или нещо да не се обърка. От боязън безусловно не върших нищо по време на бременността.“

„ Когато стартира раждането даже не бяхме купили нищо още. Бяхме боядисали детската стая и обновихме мебелите, само че не бяхме купили детски креватчета, и никакви такъми.“

„ Бях взела няколко дрешки, които държах с етикетите, просто не имах вяра, че ще пристигна миг, в който да ги облека.“

На 26 октомври Джейд отиде на обзор в болничното заведение Queens Medical Hospital в Нотингам, откакто усетила, че изтичат води в продължение на няколко дни от 22-та седмица от бременнността.

Прегледът разкри, че околоплодните мехури са се спукали, както става при започване на раждането. Тъй като Джейд беше бременна единствено при започване на шестия месец, бебетата й не се смятаха за жизнеспособни и бедната майка мислеше, че ще загуби близнаците си.

„ Беше толкоз ужасно. Знаех, че съм в 22 седмица, само че не знаех за жизнеспособността. Казаха ми, че ще ме одобряват, само че евентуално имам импровизиран аборт.“

„ Докторът непрестанно споделяше, че е импровизиран аборт, само че аз споделих, че не е, тъй като усещах по какъв начин бебетата се движат.

„ Знаех, че са добре, само че те ми споделиха, че няма да оцелеят. “

Законът за абортите в Обединеното кралство гласи, че дамите могат да пресечен бременността си до 24 седмица.

От лекарите не се изисква здравна интервенция при бебета, родени преди 24-та гестационна седмица, защото те не се смятат за жизнеспособни.

По време на раждането на 26 октомври 2021 година лекарите избраха да се намесят, откакто бебетата й демонстрираха признаци на живот при раждането.

„ Бях на 30 часа разстояние от това, което те биха определили като жизнеспособни и на моите бебета беше даден 0% късмет за оцеляване.

„ Само тъй като бебетата са родени с признаци на живот, те се намесиха медицински. Те бяха живи, движеха се и плачеха. Малките им крясъци звучаха като на малко коте.

„ Спомням си, че споделих, че не мога да чуя Харли да плаче и една от медицинските сестри сподели, че няма да го направи, тъй като е прекомерно рано, само че тогава чух този дребен рев.
Хари направи същото, когато се роди час по-късно.“

Малките Харли и Хари бяха интубирани и отведени в отделението за реанимация, където останаха на респираторни апарати, до момента в който лекарите работеха интензивно, с цел да спасят недоносените бебета.

„ Спомням си, че ме откараха до интензивното поделение за бебета и първото нещо, което попитах, беше дали са още тук, тъй като не знаех дали са живи още, само че те бяха там, към този момент са на 79 дни.“

Близнаците имат доста здравословни проблеми вследствие на преждевременното им раждане, в това число хронично белодробно заболяване, и са претърпели доста интервенции в късия си живот, с цел да стигнат до тук.

Харли към този момент има инсталирана торбичка за стома, а на Хари са бити инжекции за попречване на преждевременна слепота.

Лошото е, че близнаците също са диагностицирани със сериозен стомашно-чревен проблем, наименуван некротизиращ ентероколит.
Това може да бъде съдбовно и на Джейд и беше казано да се приготви за прощаване.

„ Казаха ни да вкараме фамилията и да създадем кръщене. Звучеше като заравяне по-скоро. Беше просто извънредно.“

За благополучие, близнаците се опълчиха на възможностите и в този момент „процъфтяват“ в отделението за интензивно лекуване след ранната им поява преди 12 седмици.

Джейд и Стив в този момент се готвят да занесат бебетата си вкъщи с вярата, че ще съумеят да изоставен болничното заведение покрай първичния термин – 24 февруари.

„ Те имат здравословни проблеми, които са провокирани от преждевременното раждане, само че върху всички тях се работи и бих споделила, че в този момент са на стадий, в който се развиват добре и приказваме за проекти за прибиране у дома.“

„ След като се родих, търсех в Гугъл за близнаци, родени в 22 седмица и оживели, пробвах се да намеря такива, с цел да ми дадат вяра. Открих само две двойки близначета, родени в Америка, свързах се с майка им в Instagram и тя ме направлява през първите няколко дни от престоя ни в отделението.

„ Имам същински шанс, че отидох в болничното заведение Куинс. Ако бях отишла в нашата болница в Дерби, нямаше да се прибера с бебета.

„ Стив и аз се оправяме отлично, постоянно сме в болничното заведение. Ние се грижим за тях, сменяме памперси, храним ги, Стив доста ми помага“.

„ Те ще влязат в здравната история, съвсем съм сигурна, че ще имат едно поделение с тяхното име, тъй като всички са изумени от тях!“
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР