Майка, отказваща да пуска детето си на училище заради пандемията,

...
Майка, отказваща да пуска детето си на училище заради пандемията,
Коментари Харесай

Затвор за недобросъвестни родители: В Гърция разследват майки и бащи, спрели децата си от училище

Майка, отказваща да пуска детето си на учебно заведение поради пандемията, ще бъде съдена в Гърция, оповестява гръцката телевизия " Антена ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30559
39-годишната жена е арестувана в основния град на остров Крит, Ираклион, и ще бъде изправена пред съда на 11 февруари. Обвиненията са, че от септември 2020 година тя не е пускала деветгодишното си дете на учебно заведение. Причина за това е несъгласието й с ограниченията в учебните заведения, наложени поради пандемичната конюнктура.

До момента към прокуратурата в Ираклион са подадени данните за 25 възпитаници, които не посещават учебно заведение. Срещу родителите на тези възпитаници към този момент са задействани процедури, които плануват строги санкции за безпричинно прекъсване на децата от образователен развой.

Законът беше изменен поради зачестилите случаи на деца, които не посещават учебно заведение, защото родителите им не са съгласни със здравните протоколи. Сега те са застрашени с до две години затвор за недобросъвестни родители.

Обучението в Гърция е присъствено и с цел да се подсигурява безвреден образователен развой, се постанова учениците, учителите и непедагогическият личен състав да се тестват постоянно и да носят наложително маски. Резултатите от тестването се подават в онлайн платформа, която издава специфична ученическа карта.

В началото на тази образователна година в редица региони имаше неодобрение измежду родители и учители от наложените здравни ограничения против коронавирус инфекцията, само че те не бяха анулирани. След появяването и необятното разпространяване на разновидността Омикрон, здравните протоколи бяха изменени и броят на тестванията беше повишен. Протоколите плануват даже при доказан случай на КОВИД-19 в клас, присъственият образователен развой да бъде непокътнат посредством всекидневно тестване на учениците. Данните за разпространяването на инфекцията демонстрират, че има растеж на случаите измежду деца и младежи.

Въпреки огромния брой новозаразени в страната, които в множеството дни са над 20 хиляди, медиите в Гърция разясняват, че се възнамерява последователно разхлабване на ограниченията.

Според обява във вестник " Етнос " държавното управление върви към последователно разформироване на ограниченията, с цел да се възвърне естественият темп на стопанската система и публичния живот. Днес ще заседава експертната комисия, която ще прегледа епидемиологичните индикатори и ще вземе решение за промени на настоящите сега ограничения, цитира Българска телеграфна агенция.

Очаква се да бъде променено условието за посещаемостта на стадионите. В момента е позволено да се позволяват гости, съответстващи на 10 на 100 от потенциала, като се чака процентът да бъде повишен на 50 на 100.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30559  Ето каква е заболеваемостта от COVID-19 в страната на двуседмична база Ето каква е заболеваемостта от COVID-19 в страната на двуседмична база  СЗО: Нужни са 16 милиарда $, с цел да могат бедните страни да се борят с COVID-19 СЗО: Нужни са 16 милиарда $, с цел да могат бедните страни да се борят с COVID-19  Италия анулира наложителното носене на маски навън Италия анулира наложителното носене на маски на открито
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР