Майка от София платила 80 лева в единствения спешен кабинет

...
Майка от София платила 80 лева в единствения спешен кабинет
Коментари Харесай

Майка плати 80 лв. за преглед на детето си в спешен УНГ кабинет в София

Майка от София платила 80 лв. в единствения незабавен кабинет „ Уши-нос-гърло ” в столицата. Случаят е от болница “Царица Йонна-ИСУЛ ”, а потребност от помощ имал 13-годишният ѝ наследник. Лекарите обаче решили, че положението му не е незабавно и прегледът би трябвало да бъде таксуван.

Майката на детето изясни, че преди консултацията попълнила декларация, в която било посочено, че в случай че се откри, че казусът не е незабавен, тя би трябвало да заплати сумата от 80 лв..

„ Детето ми се разсъни със мощни болки в ухото. През 2022 г. беше прието в болница с диагноза „ Други остри негнойни отити на междинното ухо ”. Затова, когато има сходни признаци, сме доста уплашени. Дойдохме в ИСУЛ и след два часа очакване и 3-минутен обзор се откри, че казусът на сина ми не е незабавен и прегледът би трябвало да се заплати ”, описа в ефира на Нова майката на детето Елена Петрова.

Тя изясни, че на сина ѝ бил изписан антибиотик. Петрова беше безапелационна, че в тази ситуация не става въпрос за парите, които е платила за прегледа. Но попита лекарите как обезпокоени родители могат да преценяват дали положението на детето им не е незабавно.

„ Това не е първият сходен случай и разбирам дамата, че е обезпокоена за здравето на детето и желае то да бъде прегледано от експерт допустимо най-бързо. Но за незабавни случаи при нас се дефинират кръвотечение от УНГ органите, непознати тела в дихателните пътища, контузии на главата и УНГ органите и неочакваната глухота ”, изясни доктор Кирил Пеев от Клиниката по УНГ в УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ ".

По думите му, при недоволство, детето първо е трябвало да бъде заведено е неотложното звено при персоналния доктор, което работи и в почивен ден, където да се реши дали казусът фактически е незабавен. „ Тогава, в случай че сътрудника реши, че положението е незабавно, го изпраща при нас. Не сме отказали помощ на никого ”, акцентира лекар Пеев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР