Майка, опитала да отърве сина си от арест, удряйки полицай

...
Майка, опитала да отърве сина си от арест, удряйки полицай
Коментари Харесай

Жена, била полицай с белезници, обжалва условна присъда

Майка, пробвала да отърве сина си от арест, удряйки служител на реда с белезници, апелира наложеното й за нападението условно наказване. Казусът ще бъде гледан през днешния ден от 11,00 часа в Окръжния съд, откакто дамата апелира решението на първата инстанция.
Инцидентът станал през лятото на предходната година. Двама младши автоконтрольори спрели бус за инспекция на бул. „ Христо Ботев “ в Пазарджик. От него слезли четирима души, скупчили се към задната дясна гума и почнали да си приказват нещо на ромски. Шофьорът лъхал на алкохол. При поискване на документи отказал да ги даде, като твърдял, че не е карал. Не желал да отиде и до патрулката, макар че униформените няколко пъти го подканяли и го предизвестили, че ще бъде арестуван.
Вкопчил се за гумата и оказал гневна опозиция, като се опитвал да се освободи от ръцете на униформените, опитващи се да го арестуват, а през това време майката на нарушителя крещяла да пуснат сина й. Един от чиновниците приготвил белезници, само че дамата му ги измъкнала от ръцете и почнала да го удря с тях, продължавайки да вика. Полицаят паднал на земята, а ромката паднала върху дясната му ръка.
Привлечена от шума, пристигнала жена от близка къща. Хванала ръцете на развилнялата се майка „ в ключ “, с цел да може въпреки всичко карцерът да бъде сбъднат. После и самата тя получила няколко удара с белезниците, които най-после въпреки всичко й били отнети.
Водачът се оказал без брошура и с 0,64 промила алкохол.
Пострадалият автоконтрольор пък имал контузия на лакътя и над него, поради която се наложило за 10 дни да обездвижат ръката с шина.
От Районния съд нападателката получава 1 година условно при 3-годишен изпитателен период. Не се признава за отговорна, като твърди, че бусът в действителност спрял поради спукана гума и че над сина й е упражнено полицейско принуждение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР